Szabadidő

Újabb cukiság született a Nyíregyházi Állatparkban

Még mindig tart a tavaszi bébibumm a Nyíregyházi Állatparkban. Szinte már nincs is olyan hét, amikor ne számolnánk be az újabb jövevényekről. Íme az állatkert legfiatalabb cukisága.

Ugyan már kéthetes, de csak kedden mutatták be a látogatóknak is a Nyíregyházi Állatpark legfiatalabb állatkáját. Lehet, hogy ő a legújabb jövevény, de hogy testsúlyát tekintve nem ő a legkisebb, az biztosra vehető. Már több mint 11 kilogrammot nyom ugyanis az állatkert bébi törpevízilova. A kis bika remekül érzi magát, születése pedig azért is különleges, mert fogvatartott körülmények között a faj inkább nőstényekkel gazdagodik. 

A kis törpevíziló édesapja Dániából érkezett Nyíregyházára, míg az édesanya francia állatkertben született. A Nyíregyházi Állatparkban ez a mostani utód a harmadik, a 2011-ben és 2015-ben született egyedek már egy másik állatkertben élnek.

A 18 éves Broutille mindennap 4-5 alkalommal szoptatja a 190 napos vemhességet követően világra jött kicsinyét. A kis törpevíziló 2-4 hónaposan kezd majd szilárd táplálékot fogyasztani, mely elsősorban szénából, zöldség- és gyümölcsfélékből áll majd.

Máris 11 kilót nyom a kis törpevíziló
Máris 11 kilót nyom a kis törpevíziló (fotó: SóstóZoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top