Szabadidő

Ma lenne 97 éves Zenthe Ferenc, az ország Taki bácsija

Országunk Taki bácsija idén lenne 97 éves. Zenthe Ferenc – csakúgy, mint Barbra Streisand – április 24-én született, és mivel egyszerűen imádjuk a Szomszédokat, így idén a legjobb Taki bácsi jelentekkel emlékezünk rá.

Zenthe Fernec 1920. április 24-én született Salgóbányán. Neve olyan műsorokkal, filmekkel fort egybe, mint A Tenkes kapitánya, a Kölyök, a 2×2 néha 5 és a Szabó család. De Zenthe Ferenc volt a mi Taki bácsink is, a lakótelepi taxisofőr, aki ingyen vitte az ABC-ből az iskolába a kiflit és az iskolatejet. Talán ő panaszkodott a legkevesebbet, miközben birkatürelemmel hallgatta Lenke néni negatív megjegyzéseit. Minden évben elvitte nyaralni feleségét, és próbálta megérteni unokája szerelmi életét. Majdnem belekeveredett egy cigicsempész bandába, a telep összes baleseténél ő volt a tanú, beindította Mágenheimék régi trabantját. Most Taki bácsi néhány pillanatával emlékezünk Zenthe Ferencre, aki 2006-ban, 86 évesen hunyt el.

Taki bácsi kioktatja azokat a pimasz tévéseket!

“Összerondítják a lépcsőházat, pimaszkodnak veled!… Itt a kártérítési papír, fizetnek és kész!”

Taki bácsi érti a humort. A trabant, az egy menő sportautó.

Taki bácsi és Zenthe Ferenc találkozása

 Taki bácsi véleménye az utcalányokról

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top