Szabadidő

Magyar nő tanítja meg az indiaiaknak, hogy mi az a tiszta környezet

Ferrao Zsuzsanna a családjával együtt szedi a szemetet egy indiai tengerparton.

A Mumbai Mirror cikket közölt egy magyar nőről, Ferrao Zsuzsannáról és családjáról, mert a félig magyar família példamutatón takarítja India egyik tengerpartját – bukkant rá a riportra a 444.hu.

Mivel India kis túlzással úszik a szemétben, ezért az ország miniszterelnöke, Narendra Modi meghirdette a Swachh Bharat Abhiyant, azaz a Tisztítsd meg Indiát mozgalmat, és Zsuzsanna a  férjével, az indiai Lisbonnal, illetve két gyerekükkel, a hároméves Luciusszal és a 19 hónapos Naschával együtt ennek keretében önkénteskedik. A család minden vasárnap kimegy Vasai város lepusztult tengerpartjára, a Rangaon beachre, és rendszeresen két zsáknyi szemetet szednek össze.

A Mumbai Mirror kiemeli Zsuzsanna hozzáállását, aki azt mondja, hogy bár Magyarországon nincs tenger, de tavak és folyók vannak, és azok mindegyike relatíve tiszta. Mivel Indiát is a hazájának tekinti, kötelességének érzi, hogy tegyen az ottani környezet megóvásáért. 

“Egy külföldi idejön, és feltakarítja az indiai tengerpartot. Szégyellhetjük magunkat. Tanulnunk kéne tőlük” – nyilatkozta Zsuzsannáról Ramesh Gharat helyi lakos a lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top