Szabadidő

Cselgáncs-Eb: Joó Abigél bronzérmes

A 18 fős magyar küldöttség Csernoviczki Éva és Joó Abigél révén két bronzéremmel zárta az egyéni küzdelmeket a lengyel fővárosban.

A 78 kilogrammos Joó Abigél bronzérmet nyert a varsói cselgáncs-Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A kétszeres Európa-bajnok magyar dzsúdós a harmadik helyért kiírt meccsen a szlovén Klara Apotekarral találkozott, akit megvert eddigi két összecsapásukon. A harmadik csata is a KSI versenyzőjének a fölényét hozta, a meccs derekára elfáradó ellenfele nemigen talált fogást rajta, és kétszer is megintették. A mérkőzés 2 perc 43 másodpercig tartott, amikor Joó a védjegyének számító belső combdobással vetett véget a küzdelemnek.

“Jobb lett volna nyilván egy fényesebb érem, de nem vagyok elégedetlen” – összegzett a 26 éves Joó, aki saját maga harmadik, a magyar dzsúdósportnak pedig a 46. Eb-bronzát szerezte meg. “Az elődöntőben kicsit ráestem a vállamra, amikor eldobott a francia, utána lejegeltem, remélem, rendben lesz. Így is jó meccset mentem vele, sajnos nagyon nehéz őt eldobni.”

Az olimpiai 5. dzsúdós kifejtette, azért is örül különösen, mert az elmúlt két Eb-n nem állhatott dobogóra, és éremben bízik az augusztusi, budapesti világbajnokságon is.

Edzője, Pánczél Gábor közölte, tanítványának minden világversenyen van esélye az éremszerzésre, s ezúttal remek formában is volt. “Az elődöntőben elkövetett egyetlen hibától eltekintve Abigél nagyszerűen küzdött. Még nem tudom, hogy mennyire gondolja komolyan az olimpiai ciklust, egyelőre a világbajnokságra készülünk” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top