Szabadidő

Tűzoltók mentették meg az éhhaláltól a gazdátlan kutyát – csodásan átalakult

A pitbull keverék Spiritnek mindössze néhány órája lehetett hátra, mikor a Los Angeles-i tűzoltók rátaláltak. Azonnal állatorvoshoz vitték, aki semmi jóval nem biztatta őket.

“Amikor Spirit csontsoványan, tele kullancsokkal és bolhákkal az állatorvoshoz került, a doktor közölte velünk, kicsi az esélye, hogy a kutya túlélje az éjszakát. Az altatást javasolta” – idézi fel az első találkozást a rendkívüli kutyával Tammy Baumann, aki amellett, hogy Los Angeles tűzoltóságán teljesít szolgálatot, a Ghetto Foundation elnevezésű állatvédő szervezet oszlopos tagja is.

Tammy azt mondja, Spiritre állatbarát járókelők hívták fel a tűzoltók figyelmét. Aznap ő is szolgálatban volt, és még emlékszik, mennyire megdöbbentette a csontsoványra fogyott, mozgásképtelen kutya látványa. “Nagyon megsajnáltuk őt és a legfőbb célunk az lett, hogy megmentsük az életét – mondja Tammy, aki rábeszélte az állatorvost, hogy mielőtt elaltatná, adjon 48 órát a kutyának, hogy összeszedje magát.

Tűzoltók mentették meg az éhhaláltól a gazdátlan kutyát – csodásan átalakult

Spirit meghálálta a bizalmat, és bár nem lett teljesen egészséges ilyen rövid idő alatt, két nap múlva is élt, és erősödött is valamennyit. A pitbull keverék, aminek különös ismertetőjele, hogy egy hatalmas, szív alakú folt van az oldalán, azóta ideiglenes gazdánál lábadozik, aki azt mondja róla, hogy egy jól megtermett kanapékutya lett belőle.

Tűzoltók mentették meg az éhhaláltól a gazdátlan kutyát – csodásan átalakult

“Spirit megérdemli, hogy a hatalmas megpróbáltatások után kényelmes, biztonságos és boldog életet éljen” – ezt már ismét Tammy mondja, aki bízik benne, hogy szervezetük, a Ghetto Foundations még sok Spirithez hasonló kutya életét mentheti meg.

Olvass még többet az állatmentésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top