Szabadidő

Black Mirror élőben: megérkeztek a drón-méhek

Ezek az apró szerkezetek ugyanúgy porozzák be a virágokat, mint a méhek – csak nehogy rossz kezekbe kerüljenek!
Black Mirror élőben: megérkeztek a drón-méhek 

A technológiával fertőzött disztópiákat felfestő Black Mirror egyik epizódja azzal foglalkozott, mi lenne, ha a méhek helyett mesterséges “robotméhek” intéznék el a virágok beporzását. Mivel tényleg érdemes megnézni a sorozatot, nem lőnénk le a poént, de annyi biztos, hogy a robotméhek raja ott rossz kezekbe került, így végül már nem csak az ökoszisztéma fenntartásával foglalatoskodtak.

Black Mirror élőben: megérkeztek a drón-méhek 

A valóságban remélhetőleg nem így alakul majd a “Plan Bee” névre keresztelt program, amiben a csökkenő számú méhpopulációt mesterségesen beporzó minidrónokkal helyettesítenék. A drónok formájukban méhekre hasonlítanak, de méretben azért jóval nagyobbak, irányítani pedig speciális okoseszköz segítségével lehet őket. Anna Haldewang dizájner találmányának fejlesztése egyelőre még kezdeti stádiumban van, de reménykednek benne, hogy hamarosan több farmon is sikerrel bevethetik majd az eszközt.

 

My Modern Met

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top