Szabadidő

Budapestre jön az Adam Lamberttel felturbózott Queen

Európai turnéja keretében Budapesten is fellép a Queen Adam Lambert énekessel az élén. A közös produkció először lesz látható Magyarországon november 4-én a Papp László Sportarénában.

A formáció november elejétől december közepéig 24 arénában mutatja be új műsorát, amelynek egyik apropója, hogy negyven évvel ezelőtt jelent meg a Queen egyik legsikeresebb lemeze, a több mint hatmillió példányban eladott News of the World. Az 1977-ben megjelent Queen-albumon szerepelt mások mellett a We Will Rock You és a We Are the Champions is.

A mostani turné merőben más lesz, mint a korábbi show-k, az új technológiák segítségével sokkal több mindent tudunk megvalósítani. Olyasmiket tervezünk, amiket még soha, vagy már régóta nem csináltunk” – mondta Roger Taylor, a Queen alapító tagja és dobosa. Brian May gitáros szerint a nagy slágerek mellett néhány olyan dolgot is belecsempésznek a műsorba, amire az emberek nem számítanak, állítólag eddig koncerten soha nem játszott Queen-dalok is előkerülnek a repertoárból.

Adam Lambert dögös rockzenész, de számos arca van, ami remekül illik a zenénkhez, és meg kell mutatnunk” – fogalmazott May a frontember kapcsán.

Lambert amerikai énekes és a Queen 2009 óta dolgoznak együtt, már csaknem száz koncertet adtak a világ különböző helyein, és ezek közül is kiemelkedő show-nak számított a 2012-es kijevi koncert, amikor félmillió ember előtt játszottak. 

A Queen + Adam Lambert huszonöt várost érintő észak-amerikai stadionturnéja június 23-án kezdődik Phoenixben, és augusztus elejéig maradnak a kontinensen. Amerikában és Európában a Q + AL produkcióban Adam Lambertet, Brian May-t és Roger Taylort Spike Edney (billentyűk), Neil Fairclough (basszusgitár) és Tyler Warren (ütőhangszerek) egészíti ki.

via GIPHY

Az 1971-ben alakult és Freddie Mercury énekes 1991-ben bekövetkezett haláláig aktív Queen a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, világszerte mintegy 170 millió albumot adott el. Az együttes utolsó, 1986-os turnéja keretében mintegy 80 ezer néző előtt lépett fel július 27-én a Népstadionban, a világhírű nyugat-európai zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött.

Brian May tavaly, harminc évvel ezután ismét koncertezett Budapesten, Kerry Ellis brit énekesnővel dupla koncertet adott a Budapest Kongresszusi Központban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top