Szabadidő

Bekékült a Lánchíd – fotók

Vízkék köntöst kapott a Lánchíd. Hazánk egyik fő látványossága kékbe borulva várja a vizes vb-re érkező turistákat. A hidat kékre "festő" akció május, június és július 14. napján is megismétlődik majd, folyamatosan jelezve a vb indulását.

2017. április 14-én, este 20:00 és 01:00 óra között FINA-kék színnel világították meg a Lánchidat, amelyet majd két és fél évre lezárnak

Budapest ikonikus hídján a látványosság arra hívta fel a figyelmet, hogy július 14-én, napra pontosan 3 hónap múlva kezdődik minden idők legnagyobb hazai sporteseménye, a 17. FINA Világbajnokság. A hidat a víz színével beborító turisztikai nevezetesség minden hónap 14-én lesz megtekinthető egészen a budapesti vizes vb nyitónapjáig.

Hazánk eddigi legnagyobb és egyre többe kerülő sporteseményére közel 90 ezer külföldi turistát, és összesen 350 ezer nézőt várnak a szervezők. Esténként a kivilágított épületről több száz fotó és szelfi készül, így a vízkék köntösbe öltöztetett Lánchíd egy látványos eszköz lehet arra, hogy tovább népszerűsítse a világeseményt. 

 

MTI Fotó: Máthé Zoltán
MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

 MTI Fotó: Máthé Zoltán
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top