Szabadidő

Nem számíthatunk ünnepi időjárásra

Lesz néhány kellemes óránk a húsvéti hosszú hétvége alatt, de jellemzően vagy a szél fog fújni, vagy az eső esni, esetleg egyszerre a kettő.

Nagypénteken a felhős éjszakát követően a sok gomoly- és fátyolfelhő mellett rövidebb-hosszabb napos időszakok is lesznek, de csak helyenként – elsősorban az ország nyugati és keleti szélein – lehet gyenge záporeső. A délnyugati területek kivételével napközben megerősödik a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3 és 9 fok között valószínű, de északon, északkeleten ennél kissé hidegebb is lehet. Az ország keleti felén akár több helyen is lehet gyenge, rövidebb ideig tartó talaj menti fagy. A legmagasabb hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, a déli határ mentén lesz a legmelegebb – írja előrejelzésében a kiderul.hu.

Nagyszombaton erősen megnövekszik a felhőzet, főként az ország déli felén várható eső, záporeső. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul, talaj menti fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Húsvét első napján, vasárnap eleinte borult lesz az ég, majd napközben felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Elszórtan valószínű záporeső. Az északnyugati szél főként a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között valószínű.

Húsvéthétfőn változóan felhős, többnyire gomolyfelhős lesz az ég napos időszakokkal, elszórtan záporokkal. Este növekszik meg nyugat felől erősen a felhőzet. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top