Szabadidő

Rendőrök felügyelik a húsvéti vásárokat

A terrortámadások veszélye miatt rendőrök vigyáznak a tömegekre Bécsben és Ausztria más városaiban is a húsvéti vásárok ideje alatt.

A bécsi rendőrök a húsvéti vásárok idején fegyverrel fölszerelve, védőmellényben teljesítenek szolgálatot. Schönbrunnban, a belvárosi Am Hof téren és a Kálvária-hegyen is két-két rendőr járőrözik és ügyeli a vásárlókat.

Ausztriában továbbra is “feltételes” a terrorfenyegetettség, ennek ellenére minden lehetséges intézkedést megtesznek a terrortámadás elkerülése érdekében. Úgy tudni, Bécshez hasonlóan Salzburgban és Innsbruckban is elrendelték a rendőri felügyeletet. 

Az elmúlt heti stockholmi tömeges gázolást követően Bécsben is fokozott a rendőri jelenlét a kormányzati negyed utcáin, ahol az útba süllyeszthető forgalomkorlátozó oszlopokat helyeztek el, így akadályozva meg, hogy teherautók száguldjanak a gyalogosok közé.

A Kurier című lap csütörtökön arról is írt, Bécsben a turisták védelme érdekében a koldulás ellen is célzottabban lépnek fel a húsvéti ünnep közeledtével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top