Szabadidő

Ők is fellépnek az idei 25. Szigeten

A 25. jubileumi Sziget Fesztiválon minden korábbinál rangosabb fellépőkre számíthattok. Íme, akiket már egészen biztosan láthattok a Szigeten 2017. augusztus 9-e és 16-a között.

A 25. Sziget Fesztivál alkalmából “best of” programmal ünnepel a Világzenei Nagyszínpad, amely felvonultatja a korábbi évek legnagyobb sikerű előadóit. A nulladik napon beindul a magyar hullám, majd a világzene legnagyobbjai érkeznek a múltból és a jövőből. Teljes a Sziget világzenei helyszínének programja.

Visszatér a Szigetre Goran Bregović, akinek évtizedek óta a Balkán himnuszaiként terjednek örökzöldjei, de itt lesz a világ egyetlen Grammy-díjas klezmerzenekara, a legendás The Klezmatics is. Fellép a húszéves fennállását ünneplő Leningrad, a marokkói gnawát forradalmasító Orchestre National de Barbés, a latin ska királya, a Roy Paci & Aretuska, a katartikus ukrán DakhaBrakha, a sivatagi bluesból sivatagi rockot teremtő Tamikrest, na és persze lehengerlő pánafrikai tánczenéjével a zimbabwei Mokoomba.

Koncertezik a jubileumi Sziget Fesztiválon a török Gaye Su Akyol, a brazil afrobeatet megteremtő Bixiga 70, az újra virágzó latin pszichedélia tucsoni éllovasa, az Orkesta Mendoza, a szatirikus, punkos klezmerével az izraeli Jewish Monkeys, az ellenállhatatlan chilei fiesztafelelős, a Chico Trujillo is. Fellép többek között a Hanggai, a Magnifico, Marta Rent a Groovelvets kíséretében, a Zoufris Maracasra és a La Gâpette is

A Sziget Fesztivál nulladik napján megnézhetitek a Parno Graszt, a Kerekes Band, a Söndörgő zenekar koncertjeit, nem beszélve a Lajkó Félix feat. Óperentzia előadásáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top