Szabadidő

Budapest újra pályázni fog az olimpiára

Magyarország nem mondott le az olimpiáról, újabb pályázat a láthatáron, a tervezett helyszínek pedig mindenképpen megépülnek.

A tervezett sportberuházásokat megvalósítják, és Budapest újra pályázni fog olimpiarendezésre – jelentette ki Fürjes Balázs az olimpiai sportágakkal, hírekkel foglalkozó insidethegames portálnak nyilatkozva.

A Budapest 2024 olimpiai projekt vezetője elmondta, hogy miután a 7 év múlva esedékes játékokra vonatkozó pályázatot visszavonták, “a kormány megerősítette, hogy minden tervezett versenyhelyszín elkészül”. “Ez azt jelenti, hogy a 2024-es pályázat érvényes lehet 2028-ra vagy 2032-re” – tette hozzá az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, megemlítve még, hogy “Budapest mindenképpen pályázni fog még”, mert “ez egy 120 éves álom”.

Budapest újra pályázni fog az olimpiára
Budapest újra pályázni fog az olimpiára

A tervezett beruházások között szerepel a Duna-partra megálmodott Olimpiai Stadion, amelyben a hazai atlétikai szövetség javaslatára 2023-ban világbajnokságot rendeznének. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top