Szabadidő

Pálmaház vagy kávézó legyen a debreceni autóbusz-állomás helyén?

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE) várja a lakosság szavazatait és ötleteit, hogy mivé alakítsák át a hónapokon belül szükségtelenné váló, mostani autóbusz-állomás épületét. Rajtunk múlik, hogy milyen klassz dolog épüljön!

“Már csak hónapok vannak hátra és az autóbusz-pályaudvar a vasútállomás mellé költözik” – írja a DERKE a Facebook-oldalán. A kérdés már csak az, hogy mi legyen a régi épülettel?

 Ennek megválaszolásában a közlekedési egyesület a lakosok segítségét kéri, online lehet szavazni arra, hogy az épületből – melynek speciális tetőformáját hiperbolikus paraboloidnak hívják, ízlelgessük a szót! – pálmaház legyen, kávézó, lakóház vagy múzeum? Ha egyik ötlet sem szimpatikus, akkor pedig új javaslatokkal is elő lehet rukkolni. 

Debrecenben egyébként nem ez lesz a közeljövőben az egyetlen jelentős köztéri átalakítás, az Új Főnix Terv keretein belül idén több nagy beruházására is sor kerül, erről itt olvashatsz bővebben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top