Szabadidő

Lepattant a buszról a sofőr, hogy bekösse egy idős bácsi cipőjét

A sofőr később elmondta, attól félt, hogy a bottal is meglehetősen bizonytalanul járó bácsi elesik, ha nem áll meg segíteni.

“Alig két perc volt az egész, de annak az idős férfinek valószínűleg az egész napját megváltoztatta” – írta a Facebookra töltött, szívmelengető fotóhoz Leah-Ashley Brown. Az edinburghi nő a minap ragadott fényképezőt, miután a menetrend szerinti buszjárat, amivel mindennap hazamegy a munkából, egészen meglepő okból állt félre két megálló között.

Mint kiderült, a buszsofőr azért döntött úgy, hogy beiktat egy extra megállót, mert a járdán meglátott egy bottal is csak nehezen közlekedő bácsit, akinek ki volt kötve a cipőfűzője. Jackie Downie, a járat sofőrje az elmondások szerint egy másodpercig sem gondolkodott azon, hogy segítsen-e: egyszerűen félreállította a buszt, lepattant róla és odalépett az idős ismeretlenhez.

Lepattant a buszról a sofőr, hogy bekösse egy idős bácsi cipőjét

Később a BBC brit hírcsatornának elmondta, attól félt, hogy az idős bácsi esetleg megbotlik, vagy elesik, ő pedig semmiképp sem szerette volna, ha esetleg megsérül. Szerencsére Jackie akcióját utasai kitörő lelkesedéssel fogadták. Leah-Ashley Brown, aki aztán a vírusszerűen terjedő képet készítette a sofőrről, elmondta, többen megtapsolták a tapintatos sofőrt, mások pedig odamentek hozzá, hogy gratuláljanak neki.

“Jó érzés látni, hogy még vannak jó és törődő emberek köztünk” – mondta Brown, majd hozzátette, rendszeresen találkozik a sofőrrel, akit már eddig is kedves, figyelmes embernek tartott. “Mindig megvárta, míg találok ülőhelyet, és csak utána indult el” – mondta.

Olvass még többet buszsofőrökről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top