Szabadidő

Jégesővel érkezik a hidegfront

Igaz, hogy az elmúlt napokban több országos és helyi melegrekord is megdőlt, nem tarthat örökké a jó idő. Jégesővel és zivatarral romlik majd el az időjárás a hét második felében.

Kissé megváltozik az ország időjárása a hét második felében egy hidegfront miatt: lehűlésre kell számítani, ami esővel, jégesővel köszönt ránk. Kedd este a Nyugat-Dunántúlon többfelé megerősödik az északi, északnyugati szél, a zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. Éjszaka a legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 17 fok között várható.

Forrás: kiderul.hu
Szerdai maximumok – Forrás: kiderul.hu

Szerdán alig fog sütni a nap, helyette záporok, zivatarok tarkítják az egyhangú szürkeséget, a Dunántúlon többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik az északi, északnyugati szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

A hét második felében lehűlésre kell számítani, s többször várható zápor, illetve viharos széllel, jégesővel kísért zivatar is. A leghidegebb órákban néhol gyenge fagy is lehet, a maximumok jellemzően 10-15 fok körül alakulnak majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top