Szabadidő

Sir Ian McKellen elárulta, miért nem vállalta Dumbledore szerepét a Harry Potterben

Sir Ian McKellent is megkeresték a Harry Potter-filmek producerei, hogy vállalja el Albus Dumbledore, a Roxfort igazgatójának szerepét. A színész most árulta el, miért nem akarta eljátszani a karaktert.

Sir Ian McKellen egy friss interjúban beszélt arról, hogy Richard Harris halála után fölhívták a Harry Potter-sorozat producerei, hogy volna-e kedve szerepet vállalni a következő filmben. Nem mondták, melyik szerepre gondoltak, de az időzítésből McKellen számára egyértelmű volt, hogy Albus Dumbledore-t, a Roxfort igazgatóját játszhatná el, akit előtte Harris alakított.

McKellen a BBC riporterének arról beszélt, hogy azért nem vállalta a szerepet, mert tudta, Richard Harris nem adná áldását rá. Harris ugyanis évekkel korábban nagy tudású, de szenvedély nélkül játszó színésznek nevezte McKellent (Derek Jacobival és Kenneth Branagh-val együtt). 

Dumbledore-t végül Sir Michael Gambon játszotta el hat Harry Potter-filmben, Ian McKellen pedig maradt a másik híres varázsló, Gandalf szerepénél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top