Szabadidő

Magyar kisrepülőn kerülik meg a Földet

Magyar tervezésű kisrepülővel kerülné meg a Földet egy magyar házaspár. A világraszóló vállalkozás minden nemében világrekord lenne.

Arra vállalkozott egy magyar házaspár, hogy ultrakönnyű repülőgépükkel megkerülik a Földet. A vállalkozás minden nemében egyedülálló, így ha sikerül a kör, Guinness-rekordot ér majd. Keszy-Harmathy Zoltán és felesége május elsején indul világkerülő útjára. A pilóta a HírTV-nek beszélt a repülési útirányról.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Úgy tervezik, hogy Oroszország felé indulnak, majd a Bering-szorosnál repülnek át az Egyesült Államokba, Alaszkába. Innen a Grand Canyonhoz, majd a Yellowstone Park következik, aztán a Niagara-vízesésnél vissza Kanadába, aztán irány Grönland. A zöld sziget után Izland, Feröer-szigetek, majd az Egyesült Királyság, aztán vissza az öreg kontinensre.

A világ körüli utat már lassan két éve tervezik, ehhez az egyetlen hazai sorozatgyártásban kapható repülőgépet, az Apollo Foxot választották, amit kicsit átalakítottak a hosszú úthoz. Nagyobbra cserélték az üzemanyagtartályokat, és 80 helyett 100 lóerős motort kapott a HA-ELB lajstromszámú gép, amivel a világ körüli utat teljesítik majd – írja az AIRportal.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top