Szabadidő

Egy friss tanulmány szerint a macskák igenis szeretnek minket

Korábban azzal sokkolták a macskatartókat, hogy cicáink valójában birtokolt tárgyként tekintenek ránk, de egy világrengető kutatás most bebizonyította, hogy mégis szeretnek minket!

Gyakran vádolják a macskákat azzal, hogy szívtelen, önző állatok, akik csupán érdekből vannak mellettünk, miközben mélységes megvetéssel, birtokolt tárgyként tekintenek ránk. Ezt egyébként egy kutatás is igazolta már korábban, ami azt állította, hogy a macskák “dörgölőzés” során valójában megjelölnek minket, mint saját tulajdonukat.

Egy friss tanulmány szerint a macskák igenis szeretnek minket

De úgy tűnik, mégsem erről van szó: az Oregon State University friss kutatása szerint ugyanis a macskák igenis szeretnek minket. A kísérlethez 55 macskát (23 házi kedvencet és 22 menhelyi cicát) vizsgáltak, előzetesen, kutatói felügyelettel kipuhatolva, hogy mi a kedvenc ételük, (tonhal, csirke, jutalomfalat) kedvenc játékuk (toll, játékegér, kergethető izé), illatuk (macskamenta, egy másik macska) és emberi interakciójuk (simogatás, becézgetés, közös játék).

A macskák aztán szabadon választhattak a felkínált lehetőségek közül, és talán meglepő módon a legtöbb cica az emberekkel töltötte a legtöbb időt. Az étel volt egyébként a második legnépszerűbb inger, utána jöttek csak az illatok és a játékok.

Szóval jó tudni, hogy az első helyen mi állunk… persze lehet, hogy a macskák előre kitalálták, mire is megy ki a kísérlet, és csak megtévesztésből viselkedtek úgy, ahogy.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top