Szabadidő

Egy éves küzdelem után visszatér Rex, a gyógyító német juhász a gyerekorvosi rendelőbe

2016 februárjában tiltották ki a gyerekorvosi rendelőből Rexet. Most sikeresen letette a segítőkutya-vizsgát, így Varga Károly gyerekorvos végre újra beviheti kedvencét a gyerekek közé.

A világ legszőrösebb asszisztense a könnyeket nevetéssé, az oltást szuper programmá változtatta, amikor a gazdája, Varga Károly gyerekorvos elkezdte magával hordani a munkahelyére is. A négylábú lélekgyógyász nemcsak a gyerekek, hanem szülők szívét is meghódította. Mindaddig, míg ki nem tiltották a Rexet a rendelőből.

Dr. Rex kiváló eredménnyel levizsgázott, és mostantól nem tilthatják ki sehonnan sem

Először egy névtelen feljelentés, majd pedig a Fővárosi Kormányhivatal egyik rendelkezése miatt nem lehetett bent a kutya a rendelőben és a vizsgálóban. A Fővárosi Kormányhivatal II. Kerületi Népegészségügyi Osztályának rendelkezése szerint ugyanis Rex nem tartózkodhatott a gyerekek közelében. A végzés értelmében csupán az orvosi szobában lehet a kutya, ott azonban nem tud érintkezni a kis betegekkel. Rex jelenlétét pedig éppen az indokolta a gyerekorvosi rendelőben, hogy nyugtató hatással volt a vizsgálatra gyakran ijedten érkező páciensekre. Most éppen ezt a helyzetet sikerült megszüntetnie Varga doktornak azzal, hogy Rex letette a személyi segítőkutya-vizsgát.

Imádok gyógyítani, de vele még nagyobb élmény – mesélte néhány hónapja dr. Varga Károly, Rex gazdája az NLCafénak. – Nekem szükségem van Rexre, és a gyerekeknek is, úgyhogy személyi segítőkutya-vizsgára készülünk, és akkor, ha ez a vizsga meglesz, már nem tilthatják ki őt sehonnan. Nagyon gyorsan tanul, és szorgalmasan csináljuk a házi feladatokat is, de akkora a tananyag, hogy még kell hozzá egy kis idő. Rexnek két terápiás kiképzője is van, nemcsak velem gyakorol. A vizsgaszabályzatot néhány napja újították meg, ezért szükségünk van gyakorlásra ahhoz, hogy levizsgázhasson” – mondta Varga Károly.

Dr. Rex kiváló eredménnyel levizsgázott, és mostantól nem tilthatják ki sehonnan sem

A vizsgának pedig március 23-án, éppen a Doki születésnapján jött el az ideje. Mindketten nagyon izgultak előtte, főleg a gazda. Rengeteget gyakoroltak különböző helyzetekben, hogy minden jól menjen.

Most lett vége a vizsgának, Rex kitűnően teljesített, szó szerint. Nem volt hiába a sok munka, fegyelmezetten hajtotta végre a feladatokat. Nagyon büszke vagyok erre a kis drágára, mert nagyon megdolgoztatott bennünket a vizsgabiztos, mégis remekül helytállt. Jövő szerdán fogom megkapni a hivatalos diplomát, akkor tudom elmondani, hogy pontosan mire lesz jogosult Rex ezen túl. Volt autóból ki-be szállás, idegen kutyával való találkozás, egy bevásárlóközpontban le kellett fektetnem, és onnan nem állhatott fel, csak vezényszóra, pedig közben ott is hagytam. Májusban Ciprusra utazunk együtt, én már megvettem a jegyeket, és így a repülőre is feljöhet velem, persze a légitársaság beleegyezésével. Nagyon büszke vagyok, hogy ez sikerült nekünk, ebből is látszik, hogy Rex nagyon okos kutya!” – mesélte a boldog és megkönnyebbült gazdi.

Dr. Rex kiváló eredménnyel levizsgázott, és mostantól nem tilthatják ki sehonnan sem

A szülinapi ajándék tehát tökéletesen sikerült, és március 29-én a diplomát is átvehette a páratlan páros: Doki és Rex. A Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesülete állítja ki a diplomát Rexnek, ami ezentúl felhatalmazza őt arra, hogy bárhová elmehessen a gazdájával. Rex nem terápiás kutya, hanem elsősorban Varga doktor segítője, de ezentúl együtt lehetnek újra a rendeléseken is. Hordhatja a hivatalos segítőkutya-hámot, és továbbra is kötelező lesz félévente egészségügyi vizsgálatra járnia. És ha azt hinnék, hogy a Doki most egy kicsit pihen, és nem töri a fejét semmiben sem, akkor csalódást kell okoznunk: Rexéknek további terveik is vannak, méghozzá nem is akármilyenek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top