Szabadidő

Így utazhatsz ingyenesen az EU-ban

Ingyenesen utazhatnak tanárok és diákok egyénileg vagy csoportosan az Európai Unió országaiba. A feltétel mindössze annyi, készítsenek el egy projektet.

Új programot indít az Európai Bizottság. A dímentes Interrail vasúti bérlet ötletére épülő kezdeményezés segítségével, legalább ötezren utazhatnak majd ingyenesen az uniós országokban egyénileg vagy csoportosan.

A Move2Learn, Learn2Move elnevezésű program értelmében 18 éves korában minden uniós állampolgár kapna egy bizonyos időszak alatt korlátlan utazásra jogosító Interrail vasúti bérletet. A kezdeményezés a világ legnagyobb oktatói hálózatán, az eTwinningen keresztül valósul meg, amely lehetővé teszi minden európai diáknak és tanárnak, hogy közösen fejlesszenek ki projekteket. Az ingyenes utazásra jogosító jegyeket országonként a legkiválóbb projekteknek ítélnék oda. A nyertesek 2017 augusztusa és 2018 decembere között a számukra ideális időpontban utazhatnak az Európai Unió valamely országába, akár önállóan, akár iskolai kirándulás során csoportosan.

A nyertesek bármilyen közlekedési eszközzel és bármelyik azt üzemeltető társasággal utazhatnak Európán belül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top