Szabadidő

Majmok mentették meg az eltévedt turistát – videó

Egy turista, aki eltévedt az esőerdőben, azt állítja, egy csoportnyi majom segített neki 9 napot túlélni a rengetegben, hoztak neki ételt, és mutatták, merre talál vizet. A helyiek szerint feldühítette az erdő isteneit, ezért tévedt el.

Maykool Coroseo Acuña egy 25 éves chilei fiatalember, aki szereti a természetet. Egy szervezett túra tagjaként jutott el a bolíviai Madidi Nemzeti Park melletti Tuichi folyó partjára, ahol rejtélyes körülmények között eltűnt. Egyes beszámolók szerint már az eltűnése előtt furán viselkedett, izgatottan járkált a táborban, és az arca sem tűnt egészségesnek. Nem vett részt azon a szertartáson, amin az esőerdő szellemének, Pachamamának mutatnak be kokalevelekből és dohányból készült áldozatot, ekkor vették észre, hogy eltűnt – számol be a fura esetről a National Geographic.

A nemzeti park munkatársai több napon át keresték az erdőben a fiatal chileit, akinek a szülei is Bolíviába utaztak az eltűnés hírére. A hatodik nap találtak egy sáros zoknit az esőerdőben, ami adott némi reményt a keresőknek.

A zokni segítségével a helyi sámánok hatásosabb imádságokkal tudták segíteni a már egy hete az esőerdőben kóborló férfit, aki három nappal később, a tábortól egy kilométerre került elő, gyenge állapotban, de élve.

Maykool azt mondta, eltűnése estéjén szörnyű gondolatok árasztották el a fejét, ellenállhatatlan késztetést érzett, hogy behatoljon az esőredőbe. Aztán az erdőben egy hang azt mondta neki, hogy vegye le a szandálját, dobja el a mobiltelefonját és a zseblámpáját, aztán csak szaladjon. Maykool szaladt, majd egy fa alatt gondolkodóba esett és kijózanodott, viszont a visszautat már nem találta meg.

Azt mesélte a táborban, hogy egy csoport majomnak köszönheti az életét, akik gyümölcsöt dobáltak neki, és megmutatták, hol találhat vizet és menedéket. Mielőtt előkerült, már nagyon gyenge volt, úgy érezte, a szúnyogok élve felfalják. Ekkor térdre esett, és szívéből kérte Istent, hogy mentse meg, majd vonszolni kezdte magát.

A bolíviaiak szerint a turista magára haragította Pachamamát, aki megszállta és beűzte az esőerdőbe. Maykool inkább Istennek tulajdonítja csodás megmenekülését, de szerinte is van valami halálos a dzsungelben, amit sosem fog elfelejteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top