Szabadidő

Napunk hőse a tűzoltó, aki 20 percen át élesztette újra a tűzből kimentett kutyát

Kalifornia hősként ünnepli azt a 35 éves tűzoltót, aki a minap több mint negyed órán keresztül küzdött egy háztűzből mentett kutya életéért.

A kutya gazdája, a 35 éves Crystal Lamirande épp visszatért a bevásárlásból Santa Monica-i otthonába, mikor kiabálásra lett figyelmes. “A szomszédasszonyom hangja volt, azonnal megismertem, torkaszakadtából kiabálta, hogy tűz van” – mesélte az ABC News amerikai hírcsatornának a gazdi.

Miután tudatosult benne, mekkora a baj, Crystal azonnal a házához rohant, hogy kimentse Nalut, tízéves keverék kutyáját, akit a bevásárlás idejére otthon hagyott. “Hiába akartam, nem tudtam bemenni érte, akkora volt a füst” – magyarázta az asszony, majd hozzátette, szerencsére a tűzoltók néhány perccel később már a helyszínre érkeztek.

Andrew Klein azt mondja, az idős kutyát eszméletlen állapotban találta meg a hálószobában, az ágy mellett. “Teljesen élettelennek tűnt”mondta a tűzoltó, majd hozzátette, mivel tudta, hogy minden perc számít, azonnal kirohant a kutyával a házból.

A következő 20 percben Klein minden tőle telhetőt megtett, hogy újraélessze Nalut: szájból orrba lélegeztette és szívmasszázst is adott az idős kutyának, miközben az összetört gazdi könnyek között térdelt mellette. “A szemei üvegessé váltak, nem lélegzett, biztos voltam benne, hogy már nem él” – mesélte Crystal, majd hozzátette azt is, meglepte, hogy a tűzoltó milyen sok időt szánt kutyájára.

“Nalu a családom, nem éltem volna túl, ha elveszítem őt” – tette még hozzá a gazdi, aki igyekezett mindenkit megnyugtatni; a sikeres újraélesztés után kutyája már jól van. “Még néha köhög kicsit, de alapvetően jó kedélyű és életvidám” – zárta a beszélgetést.

 

Olvass még többet tűzoltókról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top