Szabadidő

Komoly árzuhanás jön a benzinkutakon

Úgy tűnik, nem mismásolja el a jövedéki adó csökkenése miatti árcsökkenést a Mol Nyrt., és a benzinkutakon is meg fog jelenni az áresés. A benzin literje 6, míg a gázolajé 13 forinttal lesz olcsóbb áprilistól.

Április elsejétől egy tavalyi törvénymódosítás miatt jelentősen csökken az üzemanyagok literenkénti ára a benzinkutakon. A benzin hat forinttal, míg a gázolaj 13 forinttal lesz olcsóbb.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, kiszámolta a NAV a Brent olaj elmúlt negyedévi átlagárát, ami több volt, mint 50 dollár hordónként. Tavaly az olajár csökkenése miatt a parlament olyan törvényt hozott, ami a jövedéki adót nyersolaj árával fordítottan arányosan változtatja. Magyarul, ha 50 dollár fölé növekszik az olaj ára, csökken a jövedéki adó, vele az üzemanyagok ára is. Ha lentebb megy 50 dollárnál az olaj ára, növekszik az üzemanyagok jövedéki adója, így drágul az üzemanyag is.

Az RTL Klub úgy tudja, hogy a Mol maradéktalanul átengedi az adócsökkentés hatásait az autósoknak. Esélyes viszont, hogy a következő negyedévben visszadrágul a benzin és a gázolaj is a növekvő kereslet miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top