Szabadidő

Razziát tartott a versenyhivatal a Booking.com irodájában

Azt gyanítja a Gazdasági Versenyhivatal a Booking.com magyar divíziójáról, hogy arra próbálta rávenni a vele kapcsolatban álló magyar szállásadókat, hogy egyeztessék az áraikat. Az efféle cselekedet versenykorlátozásnak számít, bírság járhat érte.

Versenyfelügyeleti eljárását indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Booking.com Hungary Kft. és a Booking.com International B.V. ellen. Ezt hangsúlyozva kizárólag a magyar cégnél előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatot is tartott a hivatal. 

Minderre azért volt szükség, mert a versenyhivatal azt észlelte, hogy a szállásközvetítőként működő Booking.com Hungary Kft. olyan e-maileket és hírleveleket küldött a vele kapcsolatban álló szálláshelyeknek, amelyek valószínűsíthetően alkalmasak lehettek arra, hogy a regisztrált szállásadók összehangolják szolgáltatásaik árazását.

Márpedig ez a magatartás valószínűsíthetően megsérti a versenytörvény és az Európai Unió működéséről szóló versenykorlátozó megállapodás tilalmára vonatkozó rendelkezéseit. A GVH emellett hangsúlyozza, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem egyenlő azzal, hogy a vállalkozások a jogsértést elkövették, a vizsgálat az eljárási tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top