Szabadidő

Láncfűrésszel estek az orrszarvúk szarvainak egy cseh állatkertben

A látszólag brutális beavatkozás az állatok biztonságát szolgálja.

Nemrégiben a franciaországi Thoiry állatkertjében  ismeretlen tettesek betörtek az állatkertbe, és lelőtték az ott élő három szélesszájú orrszarvú egyikét, majd egyik orrszarvát lefűrészelték, és távoztak. Az eset után a Fővárosi Állat- és Növénykert is felülvizsgálta az állatokra leselkedő veszélyeket, és elrendelték a fokozott figyelmet, illetve megerősítették a biztonságtechnikai védelmet is a rinocéroszoknál.

Ennél drasztikusabb megoldáshoz folyamodott viszont a csehországi  Dvur Kralove állatkert, ahol a vezetőség úgy döntött: biztonsági okokból megszabadítják szarvuktól az orrszarvúkat – számolt be a Guardian.

Láncfűrésszel estek az orrszarvúk szarvainak egy cseh állatkertben

A ránézésre meglehetősen brutálisnak tűnő beavatkozást altatásban végzik és nem okoz fájdalmat az állatoknak, hiszen az orrszarvakban nincs élő szövet, olyan, mintha egy embernek a körmét vagy a haját vágnák le. A szarv elvesztése az állat életminőségét sem befolyásolja és a későbbiekben újra is nő.

Egy megcsonkított orrszarvú egyértelműen jobb opció, mint egy halott orrszarvú – fogalmazott Přemysl Rabas, az állatkert igazgatója.

A brit lap információi szerint hasonló lépéseket terveznek a Belgiumban található Pairi Daiza állatkertben is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top