Szabadidő

Mesebeli életet kapott Amerikában az örökbefogadott magyar lány

Isabelle New Yorkban él. Igazi manhattani lány, csodás családdal és egy kisbabával. Isabelle-t 3 éves koráig Editnek hívták, örökbefogadó szülei pedig egy egri gyermekotthonból vitték az Egyesült Államokba. A kicsi lány amerikai tévéműsorokban szerepelt, apukájának köszönhetően a Broadway színpadán táncolt, és szüleivel körbeutazta a világot. Álomszerű életéből mégis hiányzik valami: Isabelle a magyar gyökereit, a vér szerinti szüleit keresi a Keresem a családom segítségével. A nyomok sok csavar és kutatás után egy Heves megyei, aprócska faluba vezettek.

“Az árvaházból annyit tudtam meg, hogy a szülőanyámnak nem volt lehetősége, hogy felneveljen. Biztos vagyok benne, hogy nehéz időket élhetett át, és nem ilyen szerencsés körülmények között nevelkedtem volna, ha nála maradok” – kezdte Isabelle, aki sok-sok év után szerette volna összerakni élete hiányzó részleteit. “Szeretném tudni, hogy néz ki az édesanyám, mivel szeret foglalkozni, honnan örököltem a barna szemem, hajam. Az önbizalmammal mindig gond volt, mert nem értettem miért nem kellettem az igazi szüleimnek” – tette hozzá Isabelle, akit végül örökbe fogadtak és Amerikában nevelkedett..

Isabelle örökbe fogadó szülei fiuk születése után döntöttek úgy, hogy adoptálnak egy gyermeket. Egy magyar családi barátjuk ajánlotta, hogy Magyarországról vegyenek magukhoz. “Szeretem anyut és aput, ők az igazi szüleim, ők neveltek fel, taníttattak, de ettől még van egy hiányzó darab, amire kíváncsi vagyok” – mondta Isabelle a Keresem a családom stábjának.

Mesebeli életet kapott Amerikában az örökbefogadott magyar lány

Lilu és a műsor munkatársai Magyarországon kutatómunkába kezdett, és végül eljutottak Lakatos Edithez, aki 22 éve Ózdon szült egy Lakatos Edit nevű kislányt, akit aztán, egy év múlva örökbe adott Egerben. “Terhes lettem, a szüleim meghaltak, egyedül voltam,  nem tudtam, hova tegyem a kislányt, csavarogtam vele télen a hidegben. Senki nem segített” – mesélte az asszony Lilunak. A Keresem a családom stábja DNS-mintát vett az asszonytól – és még New Yorkban a lánytól is. Pár hét múlva megszületett az eredmény, és kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy “anya-gyermek kapcsolat van a két nő között”.

Mesebeli életet kapott Amerikában az örökbefogadott magyar lány

Isabelle Magyarországra utazott, és Edit karjába borulva üdvözölték egymást. “Ne haragudj rám! Nem volt házam, kint csavarogtam az utcán” – mondta az asszony zokogva a lányának. “Az én életem most nagyon jó és azok az emberek, akikhez kerültem, nagyon szeretnek engem. Te egy ajándékot adtál nekik és nekem is ezzel” –nyugtatta meg vér szerinti édesanyját Isabelle.

Mesebeli életet kapott Amerikában az örökbefogadott magyar lány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top