Szabadidő

Óriási méretű buszok járnak Győrben

Óriási méretű autóbuszokat tesztelnek Győrben. A csodaszép járművek egyelőre a Rába-parti városban közlekednek, de remélhetően hamarosan Budapesten is ki lehet azokat próbálni.

A vadonatúj, 13 méteres, növelt hosszúságú városi autóbuszokat magyar cég gyártja. Credo Econell 13 CiTY néven a Kravtex-Kühne Csoport elsőként alkotott olyan alacsony padlós, könnyűszerkezetű autóbuszt, amely megoldást nyújthat a veszteséges tömegközlekedés költségeinek csökkentésére.

Az autóbuszok amellett, hogy jóval több utast szállítanak egyidejűleg, takarékosan üzemelnek. A járműveken 38 ülést helyeztek el, amely mellett 115-en utazhatnak a közeli jövőben Budapesten és vidéken egyaránt.

Az autóbuszokat hétfőtől Győrben forgalomban állították, ahol máris lehet rajtuk utazni. A gyártó ugyanakkor utasokat és járművezetőket is arra biztatja, online kérdőív kitöltésével teszteljék a csodaszép óriási buszokat.

Csodaszép autóbuszokon utazhatunk hamarosan
Csodaszép autóbuszokon utazhatunk hamarosan

(ÉNYKK)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top