Szabadidő

Vizuális kavalkád egyetlen karszalaggal

Személyes találkozások művészekkel, megannyi laza tárlatvezetés kiállításokon, titkok felfedése galériákban és múzeumokban, közösségi élmény a kortárs képzőművészeti terekben – második alkalommal szervezik meg az ország egyetlen olyan képzőművészeti rendezvénysorozatát, amelyben több mint 60 helyszín, több tucat esemény egyetlen karszalaggal látogatható április 18–23. között.
Fotó: 1foto.hu

Fotó: 1foto.hu

 A számos helyszín között megtalálható a Magyar Nemzeti Múzeum, a Kiscelli Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az acb Galéria vagy a Molnár Ani Galéria. A helyszínek által rendezett programokon felül a BAW különböző izgalmas projektekkel is színesíti a programkínálatot.

 A Budapest Art Week egy Magyarországon egyedülálló, klasszikus és kortárs képzőművészeti eseményeket összefogó fesztivál. A programsorozat célkitűzése az, hogy új lendületet adjon és iránytű lehessen a képzőművészet kedvelőinek, esszenciális kiegészítőjeként a Budapesti Tavaszi Fesztivál klasszikus művészeti programsorozatának. A világ kulturális csomópontjaiban – Londontól Berlinen és Bécsen át Szingapúrig és Sydney-ig – évek óta rendeznek már hasonló, nagy sikerű eseménysorozatokat, hogy közösségi élmény keretei közt adjanak lehetőséget a képzőművészet iránt érdeklődőknek a helyi művészeti irányzatok, alkotók és munkáik jobb megismerésére.

 A hatnapos rendezvény keretében több mint hatvan helyszínen (a város vezető múzeumaiban, galériáiban és egyéb kiállítótereiben) közel száz kiállítás és hozzájuk kapcsolódó program (tárlatvezetés, előadás, beszélgetés, múzeumpedagógia) látogatható – mindez egyetlen belépővel.

 

Fotó: 1foto.hu

Fotó: 1foto.hu

Néhány helyszín:

Budapest Art Factory, Godot Galéria, Elnök utcai Művésztelep, Iparművészeti Múzeum, Kassák Múzeum, L Art Open Studios, Ludwig Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Magyar Nemzeti Múzeum, Molnár Ani Galéria, Műcsarnok, Petőfi Irodalmi Múzeum, Várkert Bazár, Virág Judit Galéria

Kiegészítő programok:

A tavalyi évben nagy sikerű, tematikus városi, művészeti séták idén is a program részét képezik. A városszerte működő múzeumokban,kortárs galériákban tett látogatások, a szabadtéri szoborséta vagy az idén először a programban szereplő M4-es metrótúra igazi csemege lehet a művészeti élmények iránt érdeklődő közönség számára. A belvárostól távolabb eső, de művészeti programkínálatában jelentős városrészt, Óbudát is bejárhatják majd az érdeklődők a fesztiválra összeállított művészeti és helytörténeti séták alkalmával.

Fotó: 1foto.hu

Fotó: 1foto.hu

Az idei évben a fesztivál szervezői kedveznek azoknak is, akik kerékpárral járnák végig a képzőművészeti helyszíneket, vagy amennyiben az érdeklődők művészeti élményekre szintén nyitott társaságot keresnek, az “ArtHeart” sétatúrákba is becsatlakozhatnak a fesztivál teljes ideje alatt.

 

További információk >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top