Szabadidő

Chelsea Clinton könyvet írt a nőkről, akik megváltoztatták a világot

A Clinton házaspár lánya, Chelsea könyvet írt 13 amerikai nőről, akik megváltoztatták a világot. Vajon édesanyja is köztük van?

Tavaly júniusban született meg a második Clinton bébi, máris újabb örömhírt jelentett be Chelsea Clinton a Twitteren. Ezúttal nem a harmadik terhességéről számol be, hanem új könyvéről, amelyben az amerikai történelem erős és inspiráló női kaptak szerepet.

A She Persisted című könyv tizenhárom olyan amerikai nő történetét meséli el, “akik megváltoztatták a világot”. Chelsea Clinton bejegyzéséből már is tudható, a könyv május 30-án kerül a boltokba.

Az immár kétgyermekes édesanya könyvének szereplői között megismerhetjük Harriet Tubman, a rabszolgaságellenes mozgalom egyik jeles személyiségének történetét, de helyet kapott Helen Keller siket és vak amerikai írónő, aktivista, no és persze az emberbaráti munkásságáról ismert médiaszemélyiség, Oprah Winfrey is. A 13. nő kilétét ugyanakkor titok fedi. Sokan persze máris tudni vélik, ő nem más, mint Chelsea édesanyja, Hillary Clinton – tudta meg a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top