Szabadidő

Turistákkal teli hőlégballonok zuhantak le, 49 sérült

Elsodorta a szél a hőlégballonokat a törökországi Göreme településnél. A három repülőalkalmatosságban összesen 49 utas tartózkodott, amikor lezuhantak.

Negyvenkilenc, főként külföldi turista sérült meg kedden abban a hőlégballon-balesetben, amely a közép-törökországi Nevsehir tartomány Göreme településénél történt. A ballonokat elsodorta a hirtelen kedvezőtlenre fordult időjárás. Néhány ballon még le tudott szállni, de három, nagy magasságban lebegőt a közeli Ürgüp irányába sodort a viharos szél. A ballonok 49 utassal a kosarakban a település külterületén csapódtak a földbe.

A turisták Kappadókia világhírű sziklaformáit, a vulkanikus “tündérkéményeket” akarták megcsodálni madártávlatból. A térség ismert földalatti városairól és hegyoldalba vájt templomairól is. Számos káprázatos hőlégballonversenyt is rendeznek a területen.

A legtöbb sérült enyhe horzsolásokat szenvedett, de volt, akinek csontja tört. Szerencsére életveszélyes sérüléseket egyetlen utas sem szenvedett a balesetben.

Kilométerekre sodorta a szél a hőballonokat

Kedvelt szórakozás a Kappadókia körüli hőlégballonozás

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top