Szabadidő

Tűzoltók fogadták örökbe Ashát, a kiselefántot

Örökbe fogadták Ashát, a fővárosi állatkert tüneményes kiselefántját a zuglói tűzoltók. És hogy mi dolguk volt az állatkertben? Erről is részletesen beszámoltak.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság XIV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága és a Zuglói Önkéntes Tűzoltó Egyesület kedden gyakorlatozott a Fővárosi Állat- és Növénykert Elefántházában. A fővárosi tűzoltók évente több alkalommal is lepróbálják azokat a lehetséges tűzeseteket, amelyeknél menteniük kellene a bajba jutott állatokat. De nemcsak tűzesetekhez riasztják a tűzoltókat, segítettek például a krokodilok átszállításában is, vagy éppenséggel a több tonnás elefántot emelték meg a különleges szállítójárműveik segítségével. 

A keddi mentési gyakorlatot követően Montskó Éva, a fővárosi állatkert alapítványának elnöke adta át a zuglói tűzoltóknak az egy évre szóló örökbefogadási oklevelet. Ashát, a kiselefántot fogadták örökbe a lánglovagok. A nevelőszülők gyümölcsökkel, zöldségekkel etették a vidám Ashát, aki a finomságok jó részét villámgyorsan belakmározta.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top