Szabadidő

Pályamódosítás? Itt a 10 legkeresettebb OKJ-s tanfolyam!

Milyen szakmát tanul az, aki felnőtt fejjel módosít pályát, és nincs kedve egyetemre menni? Sportedző lesz, vagy beszippantja őt is a pénzügyi ügyintézők varázslatos világa, esetleg felülhet egy targoncára.

Idén is összeállította a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. a tavalyi TOP 10-es OKJ-s képzések listáját. Az előző évhez hasonlóan a legtöbb jelentkezés pénzügyi ügyintézői tanfolyamokra érkezett, viszont már kevesebben akartak mérlegképes könyvelőkké válni. Reneszánszát élte az adótanácsadó képzés, de kiesett a listából 2015 meglepetése, az emelőgép-kezelői tanfolyam. A múlt év feltörekvő képzése a sportedző, de a targoncavezető-tanfolyam is szépen jött fel.

A felnőttképzéseken jellemzően még mindig a 25-44 éves korosztály képviselteti magát, de tavaly az eddigi évek átlagához mérten lényegesen több jelentkező volt a 15-24 éves korosztályból. Érdekes adat az is, hogy a második leggyakoribb végzettség, amivel valaki beül egy OKJ-s képzésre, az a főiskola. A HVG megtudta azt is, hogy már egyre többen választják ezeket a képzéseket pályamódosítás céljából is.

A TOP 10 OKJ-s képzés – 2016

  1. Társadalombiztosítási ügyintéző
  2. Bérügyintéző
  3. Pénzügyi-számviteli ügyintéző
  4. Vállalkozási mérlegképes könyvelő
  5. Sportedző
  6. IFRS mérlegképes könyvelő
  7. Targoncavezető
  8. Adótanácsadó
  9. Államháztartási mérlegképes könyvelő
  10. Pénztárkezelő és valutapénztáros

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top