Szabadidő

Gyerekek tömegeinek marad el az úszás Hosszú Katinka csapata miatt

Gondot okoz a fővárosi úszásoktatásban, hogy csak Hosszú Katinka iskolája, az Iron Aquatics használhatja az 50 milliárdért felépített Duna Arénát.

Miután elkészült a Dagályon felépített Duna Aréna, aminek kulcsait jelképesen átadták Hosszú Katinkának, nem várt probléma ütötte fel a fejét: több úszóiskola is használná az Arénát, amíg a saját medencéjüket éppen felújítják a vizes világbajnokságra. Igen ám, de az Index úgy tudja, hogy mióta Hosszú Katinka és csapata, az Iron Aquatics betette a lábát a csarnokba, azóta mások nem juthatnak szabad sávhoz a medencében, mert az Iron Aquatics 6-tól-22-ig lefoglalta őket. Pedig a vizes világbajnokság miatti uszoda-felújítások miatt nagy igény lenne rá.

A múlt héten több XIII. kerületi iskola kapott levelet arról, hogy törölniük kellett a kisiskolások és óvodások úszásoktatását. Darnyi Tamás világ- és olimpiai bajnok úszó hasonlóan Hosszú Katinkához úszóiskolát üzemeltet, ahol szervezett körülmények között több ezer gyermek tanul úszni. Most három hónapig nem tudnak a kicsikkel foglalkozni, mert csak a mélyvizes medence működik a Hajósban, a legközelebbi tanmedence pedig a Dagályban, a Duna Arénában van. Az elmúlt napokban 20-30 csoportot kellett lemondaniuk emiatt.

Úgy tudni, akkor sem teheti be senki a lábát a Duna Arénába, ha azt Hosszú Katinkáék épp nem használják. “Ezt felsőbb szinteken eldöntötték, próbáljuk megoldani, de ez igen komoly probléma” – mondta az Indexnek a Darnyi úszóiskola egyik munkatársa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top