Gyerekek tömegeinek marad el az úszás Hosszú Katinka csapata miatt

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Gondot okoz a fővárosi úszásoktatásban, hogy csak Hosszú Katinka iskolája, az Iron Aquatics használhatja az 50 milliárdért felépített Duna Arénát.
2017. 03. 07. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Miután elkészült a Dagályon felépített Duna Aréna, aminek kulcsait jelképesen átadták Hosszú Katinkának, nem várt probléma ütötte fel a fejét: több úszóiskola is használná az Arénát, amíg a saját medencéjüket éppen felújítják a vizes világbajnokságra. Igen ám, de az Index úgy tudja, hogy mióta Hosszú Katinka és csapata, az Iron Aquatics betette a lábát a csarnokba, azóta mások nem juthatnak szabad sávhoz a medencében, mert az Iron Aquatics 6-tól-22-ig lefoglalta őket. Pedig a vizes világbajnokság miatti uszoda-felújítások miatt nagy igény lenne rá.

A múlt héten több XIII. kerületi iskola kapott levelet arról, hogy törölniük kellett a kisiskolások és óvodások úszásoktatását. Darnyi Tamás világ- és olimpiai bajnok úszó hasonlóan Hosszú Katinkához úszóiskolát üzemeltet, ahol szervezett körülmények között több ezer gyermek tanul úszni. Most három hónapig nem tudnak a kicsikkel foglalkozni, mert csak a mélyvizes medence működik a Hajósban, a legközelebbi tanmedence pedig a Dagályban, a Duna Arénában van. Az elmúlt napokban 20-30 csoportot kellett lemondaniuk emiatt.

Úgy tudni, akkor sem teheti be senki a lábát a Duna Arénába, ha azt Hosszú Katinkáék épp nem használják. „Ezt felsőbb szinteken eldöntötték, próbáljuk megoldani, de ez igen komoly probléma” – mondta az Indexnek a Darnyi úszóiskola egyik munkatársa.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus