Szabadidő

“Ha hallanánk két férfit beszélgetni, az sokkal durvább lenne, mint amit én adok a szájukba” – magyar anyuka, aki erotikus regényeket ír

Második erotikus regényével, a Dr. Farkas bárányai cíművel jelentkezett a magyar Mira Sabo, aki nem akarja, hogy kisgyerekes, vidéki anyukaként gondoljanak rá. Nem véletlenül: könyvei dúskálnak az erotikus jelenetekben. Sokáig a könyvfióknak írt, de a barátai biztatni kezdték, hogy adja ki a történeteit. Az első kiadásra már könyvkiadók is felfigyeltek, aztán jöttek az ajánlatok. Mira mindig írni akart, hivatását is ott hagyta, amikor szerződtették.

Mira Sabo első regénye egy trilógia első része: Amíg kinyílik a szemünk. A második megjelent könyve nem a trilógia része, független történet, ez 2016 novemberében jelent meg – Dr. Farkas bárányai. Az író jelenleg a Birtoklás-trilógia folytatásán dolgozik, ez a közelgő könyvhét újdonsága lesz, Amíg kijutunk a fényre címmel. Köteteit a Művelt Nép Könyvkiadó adja ki. Mira ma már főállású író, vidéken él, családja van. Korábban felsővezetőként dolgozott egy divatmárkákat forgalmazó cégnél, a vállalati hierarchiát, a stresszes sales meetingeket cserélte le egy kávézóra, ott születnek a történetei. Sokáig Budapesten lakott, de élt Kanadában, az USA-ban és később Máltán is.

Van már ilyen történet a piacon. Gazdag pasi, szegény lány. Nagy szeretkezések, aztán szerelem. Vagy fordítva. A férfi egyenesen megváltozik a lány hatására. Kell még egy?

Korábban nem szerettem, ha a Szürke ötven árnyalatához hasonlítanak. Ma már nem zavar, sikerkönyv. Kétségkívül mostanában több erotikus regény születik, a nők falják ezeket a sztorikat. Ez egy hullám, én is meglovagoltam. Ha az ügyvédet nem színezem ki, hanem olyan, amilyen egy tipikus ügyvéd, aki a sok üléstől hízik, pocakosodik, az reálisabb, de nem kell senkinek. Olyan férfi kell a fantáziának, aki ha vetkőzik, az élmény. Az, hogy Farkas mit gondol a nőkről? Az bántó? Ha hallanánk két férfit beszélgetni a saját környezetünkből, az sokkal durvább lenne, mint amint én adok a szájába. Ha a hőseimmel bánnak így, vagyis ahogy Farkas bánik a női hősökkel, az kevésbé fáj. De ha valakit ez zavar, az egészségesen gondolkozik.

Célod, hogy ne szépítsd meg a dolgokat?

A szexualitás szerintem igény kérdése. Szerepelnek ördögi hódítások a regényben, nem tagadom. De az életben is van ilyen. Az a baj, ha a pár, aki együtt van, nem tudja kibeszélni, hogy mit szeretnének. Az elfojtott vágyak nagyon sok problémát okozhatnak. Ha azonban megbeszélik, hogy mindketten akarják, akkor az nem lehet perverzitás. A közös egyetértés a legfontosabb. Számos férfi ismerősöm falja a nőket. Keresgélési fázisnak hívják. Kipróbálom, mert megtehetem – kipróbálom, mert tudni akarom, milyen a jó szex – mondogatják. És abban igazuk van, hogy sok múlik a partneren.

De miért kell ezt vulgárisan?

Ha előkerülnek ezek a szavak – gondolom a “Basszódj meg!”-re gondolsz vagy a “Te, ribancra!” – annak oka van.

Mondatonként akár kettő-három is?

Annyinak érezted? Annyi nem volt. De ez egy tudatos döntés a részemről. Ha az olvasó eltátja a száját, ha megáll, ha megrökönyödik – figyelni kezd. Le merem-e írni? Le. Minden további nélkül. Nem szépirodalmat írok. Van olyan karakterem, aki nem beszél így. De akihez illik, az nem fogja vissza magát. Nem akarok finomkodni. Ha valaki erre vevő, olvasson engem. Ha nem, nem. Ez egy korrajz. Ha felülünk a helyi járatra, akkor is ezt halljuk. Miért írjam meg másra?

A könyved főszereplője, dr. Farkas egy ügyvéd. Az ügyvédek ilyen karakterek? Fut ki a szájukból a mocsok?

Az én ügyvédem igen. Van egy énje, aki ilyen. Bűnözőket is véd, velük is meg kell találnia a hangot. De nem káromkodik vég nélkül, oka van, ha csúnya szavakat használ. Képes vagyok magam elé képzelni, filmszerűen látom, mi történik vele, mit fog csinálni, hogy fog beszélni, hogyan fog felöltözni. A szexjelenetek ugyanígy születnek.

Az erotikus regényhez feltétlen írói álnév kell?

Az írás a hobbim, akkor vagyok Mira Sabo. A családommal élek, én megyek az oviba a lányomért. Ez egy másik élet.

Nem akartad, hogy az egyes szexuális együttlétkor arra gondoljon az olvasó, te megélted-e?

A történeteim nagy része megélt élmény. Ám nem biztos, hogy az enyém. Az első regényem megjelenése óta (Amíg kinyílik a szemünk – a szerk.) nagyon sokan kerestek meg. Egyrészt a közösségi médián keresztül, ahol van oldalam. El akarták mesélni, velük mi történt. Hogy történt. Amikor a Farkas szexmasszázs élményt kap ajándékba az egyik ügyfelétől, azt sem kitaláltam.

Ezek a jelenetek nem sejtetősek. Nem az történik, hogy a nő és a férfi csókolózik, aztán snitt – a következő jelenetben már reggeliznek. A főhős nőfaló, imád belenyúlni a nő bugyijába, letépi a szoknyáját, ha kell. Egy-egy szexjelenet akár másfél, két oldal is lehet. Átszámolva: ez a gyors 15 perctől az egész éjszakáig tarthat.

Nem a fellegekbe akartam juttatni az olvasót, a rózsaszín ködbe. A valóság nálam azt jelenti, hogy ha erotikáról van szó, akkor az erotikus legyen. Ne lányregény.

Izgatja a nőket ez a leírás?

Többen jelezték, hogy igen. Bevallották.

Pedig Farkas csak kihasználja őket. Gyűjti a skalpokat, és előbb-utóbb, így vagy úgy, de térdre kényszeríti őket.

Ha azt hiszed, csupán nőkkel beszéltem, tévedsz. Férfiakkal is. Farkas gondolatai egy férfi gondolatai. A legtöbb nőben meglát valamit, amit megkíván. Addig dolgozik, amíg el nem csábítja. Van, akit könnyen megy, elég azt mondania, hogy “Maradj!” – van, akit nehezebben. De senki nem tud ellenállni neki.

Jó szerető? A jó szex elég – és hogy utána mi történik, már mindegy?

Legalábbis sokáig Farkas így él. Van, akivel heteket is eltölt, nősülni azonban nem akar. Neki mindegy, egy bizonyos nőig. És van aztán, akinek nem. Mármint az egyik nőnek. Az egyik bárányának nem mindegy, hogy bánt vele.

Ezért indul akciódúsan a könyv eleje? Mint a Bosszúvágy vagy az Elrabolva. Kicsit fura volt, hogy a Magyarországon játszódó regényben ez megtörténhet.

Az első változatban a szexualitás dominált, de úgy gondoltuk, olyan magas az ingerküszöb, hogy az már önmagában nem tartaná fogva az olvasót.

Van, akinek arra van szüksége, hogy kínzásról, lekurvázott nőkről, megalázásról olvasson?

Az olvasók ki akarnak kapcsolni, izgalomra vágynak. Kell valami, ami beszippantja őket – én ezt az eszközt változtattam. Aki azonban tíz oldal után ítél, rosszul teszi. Farkasnak két énje van, a sztárügyvéd, a farkas – aki szenvedélyes, szexéhes, lobbanékony, mindig támadásra, küzdésre kész. Maseratival jár, panorámás loft lakásban él, luxuskörülmények között. De benne él Tamás – aki igazán szerelmes lesz. Ő érzékeny, odafigyelő.

Milyen nő kell egy ilyen férfinak?

Panni fiatal, ártatlan, tehetséges – nyilván ha nem lenne szép nő, nem akadna meg rajta a férfi szeme.

Szóval egy bombázó.

Más, mint a többiek. A testiségben is. Panni a kamaszkori álmok istennője – épp az a kreol bőrű lány, nagy mellbimbókkal, akire Farkas vágyott. De jellemében és sorsában is más, mint a többiek.

A szókimondás lehet a titkod? A sikered titka – merthogy a könyv fogy.

Az erotikus fantázia és a valóság között nagy szakadék van. Ezt lássuk be. A legtöbb nő nem menne el Farkassal a kanapéra, megijedne, ha egy férfi széttépné a bugyiját, mert annyira kívánja. De elképzelni el lehet. Gondolatban át lehet élni. Ehhez a témakörhöz még mindig annyi tabu kapcsolódik. Ezért is érdekes, hogyan írom meg én. Tényleg mások élményei, vágyai alapján. Megírom, hogy a férfinak fontos, hogy a nő nedves legyen, hogy szorítani tudja. Megírom, hogy a női mell számít, hogy már csak az, ahogy egy mellbimbó meredezik, izgatja a férfit. Nőknek írok – biztos nem véletlen, ha tényleg izgatónak találják, ha elolvasnak egy-egy jelenetet. Talán a szóhasználatom is erotikus, ezt már mondták néhányan. És Pannival minden más. Abban a kapcsolatban van odaadás, tisztelet. Csak el kell jutni odáig a regényben…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top