Szabadidő

Te is énekelhetsz az Oscar-díjas Mindenki kórusával

Ha szeretnél találkozni és közösen énekelni az Oscar-díjat nyert Mindenki kórusával, máris mondjuk, hogy mikor és hol teheted ezt meg.

Közös éneklésre várja a Magyar Filmhét keretében az érdeklődőket az Oscar-díjat nyert Mindenki című rövidfilmben szereplő Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusával a Cinema City Aréna mozi csütörtökön délután.

A szervezők közleménye szerint nemcsak a Mindenki kórusával lehet találkozni a Filmhéten, hanem több film alkotógárdájával is.

Te is énekelhetsz az Oscar-díjas Mindenki kórusával

Csütörtökön vetítik a Szürke senkik című első világháborús tévéfilmet, amely egy magyar-osztrák-román felderítőcsapat veszélyes küldetéséről szól: a katonák az ellenséges vonalak mögött kísérelnek meg felderíteni egy olasz harcállást. A vetítés után a közönség találkozhat a film alkotóival, Kovács István rendezővel, Dévényi Zoltán operatőrrel, Duszka Péter vágóval, Köbli Norbert forgatókönyvíróval, illetve Kovács S. József és Björn Freiberg színészekkel.

Ezen a napon lesz az Égig érő Fa: A küszöb című animáció vetítése is, amelyet szintén közönségtalálkozó követ, illetve Kovács István a délszláv háború kegyetlenségét ábrázoló az Asszonyok lázadása című dokumentumfilmje után ugyancsak lehet találkozni az alkotókkal.

Pénteken Szabó István Szerelmesfilm című alkotását nézheti meg a közönség a Filmarchívum által restaurált, digitalizált formában, később pedig Bernáth Szilárd a Fizetős nap című kisjátékfilmjében a mélyszegény telepek uzsorásainak életébe kaphatnak bepillantást a nézők.

Szombaton a szervezők a 100 éve született Fábri Zoltánra emlékeznek. A háromszoros Kossuth-díjas rendezőtől az 1968-ban készült A Pál utcai fiúk című klasszikust vetítik, de pereg majd a MEMO című tévéfilm is, amely Lónyai doktor történetét meséli el, aki háborús amnéziában szenvedő apját (Haumann Péter) akarja gyógyítani. A vetítés utáni beszélgetés lesz Tasnádi Istvánnal és Lengyel Tamással a film rendezőjével és főszereplőjével.

A Jutalomjáték című nagyjátékfilm után Edelényi Jánossal, a film rendezőjével lehet megismerkedni, A martfűi rém című film vetítését pedig Sopsits Árpáddal való beszélgetés követi. A programot a Kocsis Zoltánról készült dokumentumfilm, a Kocsis: Intim megvilágításban című film vetítése és beszélgetés zárja Surányi András rendezővel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top