Szabadidő

Rajongó ötletét valósította meg a LEGO az űrhajósfigurákkal

Egy rajongó ötletét valósította meg a LEGO dán gyára, amikor elkészítette legújabb és az eddigi talán legkülönlegesebb készletét. A kockagyár a NASA híres kutatónői előtt tiszteleg az új legófigurákkal.

A NASA történelmében meghatározó szerepet játszó matematikusnők és űrhajósnők saját legokészletet kapnak, amely tartalmazza A számolás joga című Oscar-jelölt film főhősét, Katherine Johnsont és az első űrhajósnőt, Sally Ride-ot ábrázoló figurát is.

A készlet ötlete egy rajongótól származik, aki a NASA-építőkockák ötletével megnyerte az egyik szavazást. Önmagában a 10 ezer szavazat kevés lett volna, másik 12 ötletből választották ki a LEGO szakemberei. A játékgyár szerint ez az új készlet “inspirálni képes a gyerekeket és értékes játékélményt nyújt nekik”.

A NASA-készlet külsejét és árát a jövő év elejéig véglegesíti a LEGO, ezután kerülhet a boltokba. Katherine Johnson matematikus, aki a Mercury- és Apollo-programok űrhajóinak röppályájának tervezésén dolgozott, a vasárnap éjjeli Oscar-gálán is megjelent.

12 pályázat közül választották ki a NASA kutatónőinek ötletét

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top