Szabadidő

4 tipp az ütős motivációs levélhez (X)

A legtöbb álláshirdetésben a jelentkezés feltétele ma már nemcsak egy ütős önéletrajz, hanem egy figyelemfelkeltő motivációs levél is. Míg tapasztalatainkat és tanulmányainkat könnyedén össze tudjuk szedni, motivációinkról legtöbbször még szóban is nehezen tudunk beszélni. Mi ennek az anyagnak a célja? Hogyan érhetjük el, hogy a HR-es esélyt adjon a személyes bemutatkozásra?

Adunk tippeket, és mutatunk egy nagyon hasznos rendezvényt!

1. tipp: Árnyaljuk a képet önmagunkról

Az önéletrajz egy tömör, tényszerű információkat vázlatosan tartalmazó anyag, melynek célja, hogy bizonyítsa szakmai rátermettségedet. A motivációs levél ezt egészíti ki. Egy lehetőséget ad személyiségünk felvillantására, hogy részletesebben tudjuk bemutatni képességeinket és tapasztalatainkat. Ez egy jó eszköz, hogy példákkal alá támasszuk CV-ben leírt szakmai ismereteket, és kiemeljük azokat a kompetenciákat és tulajdonságokat, ami alapján az adott munkakör betöltésére alkalmasak vagyunk.

4 tipp az ütős motivációs levélhez (X)

2. tipp: Lehetőség, nem nehézség

Míg a CV megírásában számtalan sablon van segítségünkre, addig ennek az anyagnak a megfogalmazásában sokkal inkább magunkra kell hagyatkozni. Legtöbbünknek komolyabb fejtörést okoz. Ennek ellenére mindenképpen hasznos, ha időt és energiát fektetünk az elkészítésébe, mert hangsúlyosabbá tehetjük, mivel tudnánk hozzájárulni a cég sikeréhez. Ezzel fel tudjuk kelteni a HR-es figyelmét, ki tudunk emelkedni a pályázók közül.

3. tipp: Pozícióra szabva

Fontos, hogy ismerjük a céget és a megpályázott állást is, ezekre szabva fogalmazzuk meg a levelet. Tartsuk szemünk előtt az elvárásokat és hangoljuk ehhez a tartalmat. Figyeljünk a helyesírásra, a címzésre és a megszólításra is. Az ideális terjedelem maximum egy oldal. Formailag és tartalmilag is legyen állásra szabott és alapos munka. Legyen könnyen áttekinthető és tagolt.

4 tipp az ütős motivációs levélhez (X)

4. tipp: Tudásunk a “termékünk”

A motivációs levél és az állásinterjú is önmagunk eladásáról szól. A szakmai ismereteink, tapasztalataink csak akkor érnek valamit, ha azt jól tudjuk bemutatni a HR-esnek. Nyilván ez sem megy egyik pillanatról a másikra, gyakorlat teszi a mestert. Hazánk legjelentősebb karrierrendezvényén kötetlen keretek között beszélgethetsz több mint 200 cég munkatársával. Vesztenivalód nincs, tapasztalatot szerezhetsz a sikeresebb pályázáshoz, sőt, a jelentkezésedet is leadhatod személyesen, ami garantáltan hatékonyabb, mindig csak e-mailben elküldeni a pályázatod.

Lépj a tette mezejére! Készítsd egy valóban ütős pályázati anyagot, és vedd kezedbe a sorsod, keresd fel személyesen a cégeket március 8-9-én a Papp László Budapest Sportarénába. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálnod kell a részvételhez!

4 tipp az ütős motivációs levélhez (X)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top