Szabadidő

Óriási siker: a világ legjobbjai között a magyar fotós

Óriási magyar sikert ért el máris Hlinka Zsolt fotós azzal, hogy a világ 10 legjobbja közé választotta a Sony World Photography Awards zsűrije. A magyar fotós két kategóriában versenyez a fődíjért.

Az idei fotópályázatra 183 országból összesen több mint 227 ezer nevezés érkezett. A nyeremények között a Sony legújabb digitális képalkotó eszközeit, a díjátadóra szóló utazást és a 25 ezer dolláros fődíjat lehet majd elnyerni. A nyertesek teljes listáját az április 20-ai londoni díjátadón hirdetik ki.

Hlinka Zsolt az egyedüli magyar fotográfus, akinek a munkáját a világ tíz legjobbja közé sorolták a kedden bejelentett Professzionális, Nyílt, Ifjúsági és Diák Fókusz kategóriákban. A magyar fotós Városi Szimmetria elnevezésű fotósorozata a Duna partján elhelyezkedő épületeket mutatja be. A sorozat lenyűgözte a Sony World Photography Awards zsűrijét.

A magyar fotós a Professzionális Építész kategória, valamint a legnagyobb elismerést jelentő Sony World Photography Awards Az Év Fotográfusa díjáért is versenyzik.

Hlinka Zsolt munkáit Londonban, a Sony World Photography Awards és Martin Parr – 2017 kiállításon is bemutatják április 21-e és május 7-e között a többi kiválasztott, elismert és nyertes alkotással együtt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top