Szabadidő

A szabolcsi vadász is ledöbbent, hogy mit lőtt

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő vadász olyan vadat ejtett, amit azon a környéken még senki sem látott. Azóta is rejtély, hogyan kerülhetett oda a különleges és gyönyörű állat.

Még a szabolcsi Paposon élő Kiss István vadász is igencsak meglepődött, amikor meglátta, milyen vadat ejtett. A férfi öt éve kapta meg engedélyét, azóta a Sólyom Vadásztársaság tagja, így leginkább a vadásztársaság területén ejti el a vadakat.

Legutóbb, amikor a különleges vadállatot lőtte, a vadásztársaság elnöke a Bátorligeti Vadásztársaság területére invitálta. Kiss István a Szabolcs Online-nak mesélte, “már az utolsó hajtásnál jártunk, amikor a hajtósor felől szaladt felém a vad. Azt hittem, róka, és a második lövésre terítékre hoztam. Gyanús volt a lába, a talpa, lefotóztam, a fényképet elküldtem Sarka Béla elnöknek és Dobai Péternek, a hivatásos vadászunknak. Ők erősítettek meg, a kilőtt vad bizony egy aranysakál. Örök rejtély marad, hogy került a területünkre, hiszen sem előtte, sem utána nem ejtett el senki sem nálunk ilyen vadat”.

Megdöbbent a vadász, milyen vadat ejtett

Nem láttatok még ilyen vadat? Akkor ismerjétek meg Mucikát, a Budakeszi Vadaspark csodaszép nőstény aranysakálját

Íme a különlegesen szép aranysakál

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top