Szabadidő

Láthatatlan sorozatsztárok, avagy Columbo feleségei

Ismerjük őket, tudjuk mi a szerepük a cselekményben, olykor még a hangjukat is halljuk, de soha nem láttuk őket. Ők a láthatatlan sorozatsztárok, vagy ahogyan a szakmában hívják: Columbo feleségei.

A sokat emlegetett feleség

Kezdjük is mindjárt a leghíresebbel, az előbb említett Columbo feleségével. A híres hadnagy rengeteg részben beszél a nejéről, elárul róla titkokat, például hogy szereti a szappanoperákat, hogy odáig van az ékszerekért, előfordul, hogy telefonon is beszél vele. Aztán a széria vége felé előkerül egy fénykép – állítólag a rajongók akarták látni Mrs. Columbót –, de kiderül, az nem a nyomozó felesége, hanem a testvére.

Láthatatlan sorozatsztárok, avagy Columbo feleségei

A néhai Berényi báty

A legtöbbet emlegetett magyar láthatatlan szappanopera sztár Berényi Zoltán. A Barátok közt első részében csak a sziluettjét láthattuk, amikor az őt szállító autó balesetet szenved, Zoltán pedig meghal. Innen indul sorozat is. Azóta is sokat emlegetik Zoltánt, egyszer fotót is láthattunk róla, és a széria kezdetén visszaemlékezésekben fel-feltűnt gyermekként.

Az angyalok főnöke

Összeállításunk nem lenne teljes Charlie angyalai sorozat főhőse nélkül. Három csinos nyomozó otthagyja a rendőrséget, hogy a Charles Townsend Agencyhez szerződjenek, akinek a tulajdonosát soha nem láttuk, csak halljuk a hangját, amint utasításokat ad. Rendben, párszor láttuk, igaz csak karosszékben ülve, hátulról és csak a feje búbját.

Láthatatlan sorozatsztárok, avagy Columbo feleségei

Elhízott csini pucér pasi

Monica lakásával szemben lakik a ronda pucér pasi a Jóbarátok című sorozatban. A férfit tíz évadon keresztül emlegetik Rachelék. Kiderül, hogy korábban csini pucér pasi volt, csak elkezdett hízni. Két alkalommal láthattuk a duci férfi testrészét. Egyszer a hasát, amikor Joey-ék azt hitték, hogy meghalt, és lakásukból egy hosszú bökő szerszámmal átböktek a pasi lakásába, pontosabban a hasára. Szerencsére élt. Másodszor, amikor Ross ki akarta venni a költözni készülő pucér pasi lakását. Becsöngetett hozzá, az meg meztelenül ajtót nyitott Gellernek. Akkor csak a hátát és a tarkóját láthattuk.

Láthatatlan sorozatsztárok, avagy Columbo feleségei

Fine dadus, apád csak fekszik

Hat évadon át néztük, ahogyan a dadus, a róla elnevezett sorozatban megpróbálja megszerezni magának munkaadóját, Mr. Sheffieldet. Feltűnt közben az anyja, nagyanyja, barátnője, volt pasijai, egyedül az apja nem. Pedig ha Fine dadus hazalátogatott anyjához, Sylvia mindig odakiáltott valamit a férjének, aki csak feküdt, tévézett és zabált, de soha nem szólt vissza és soha nem kelt fel kedvenc tévéműsora elől.

Al gyűlölt anyósa

Al Bundy egyfolytában cikizi az anyósát, sok-sok poénja célpontja volt az állítólag rémesen elhízott asszony. Ám Peggy Bundy anyját soha nem látjuk, a karcos, házsártos hangját azonban hallhattuk, ami amúgy még Alt is megrémítette. Az eredeti forgatókönyvben volt szerepe az anyósnak, le is szerződtették rá Kathleen Freemant, de a színésznő nem sokkal forgatás kezdete előtt elhunyt, ezután pedig senkit sem castingoltak a szerepre.

Láthatatlan sorozatsztárok, avagy Columbo feleségei

Létezett egyáltalán a titkárnő, Diane?

A Twin Peaks volt az egyik első olyan sorozat a Magyar Televízióban, melyet sokan csak fél szemmel mertek nézni. A titokzatosságot csak erősítette, hogy FBI-ügynök, Dale Cooper titkárnőjét, Diane-t soha nem lehetett látni. Pedig Cooper mindig az ő számára mondta gondolatait diktafonba. Abban sem lehettünk biztosak, hogy létezett, lehet a diktafon neve volt Diane?

Láthatatlan sorozatsztárok, avagy Columbo feleségei

Stannek köszönhette a pénzét

A Will és Grace című sorozat iszákos, drogokon és gyógyszereken élő, élvhajhász Karenje a férjének, Stannek köszönhette vagyonát. Alig volt olyan rész, pedig több mint másfél százat leforgattak, hogy ne került volna szóba Stan neve. Annyit tudtunk róla, hogy üzletember, van egy lánya, és egy olyan kövér, hogy menni is alig bír.

Ne nyúlj Master borhoz

A Magnum című sorozatban a főhős Robin Master író hawaii villájában élt, melyet Master Higgins felügyelőre bízott. Bár a férfinak néhány alkalommal hallhattuk a hangját, arcát sohasem láttuk, de mindig szóba került, amikor Magnum túl gyakran járt rá az író borgyűjteményére, vagy nem vigyázott a Ferrarijára. Az alkotók amúgy a széria utolsó két részében láthatóvá akarták tenni Robin Mastert, a szerepre Orson Wellest szerződtették, aki azonban elhunyt, még a filmezés előtt.

Láthatatlan sorozatsztárok, avagy Columbo feleségei

Vera otthon vár

Meghódította a világot a Cheers a nyolcvanas években, nálunk is vettették, szereplői akkora sztárok voltak, mint később a Jóbarátokból Jennifer Ansiton és társai. Még Vera is, a folyamatosan a párpultot támasztó Norm felesége híres lett, akit ugyan soha nem láttunk, de a kocsma törzsvendége folyamatosan emlegette, és mindig sietett haza hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top