Szabadidő

6 dolog, amivel már iszonyúan idegesíted a kutyádat

Szeretnénk feltételezni, hogy mindenki a legeslegjobbat akarja kutyájának, néha mégis menthetetlenül emberként gondolkodunk, mikor azt próbáljuk kitalálni, mi a jó az állatoknak. Ezekkel például halálra idegesítjük a kutyákat.

1. Az ölelés

Persze nem az összebújásról van szó, hanem arról, amikor szorosan karjaink közé akarjuk zárni a kutyát. Lehet, hogy néhány négylábú megtűri tőlünk, de mások agresszív, domináló gesztusként értelmezhetik.

2. Ha szavakat használunk a testünk helyett

Márpedig azokat a kutyák nem igazán értik. A testbeszéd számukra sokkal többet mond, ezért nagyon ügyelnünk kell rá, hogy ne zavarjuk össze őket verbális, illetve nonverbális kommunikációnkkal!

3. A szemkontaktus

Ha a saját kutyánkról van szó, ez nem veszélyes (maximum nem fogja érteni szegény, hogy mit akarunk), de idegen állatok esetében akár támadáshoz is vezethet, ha sokáig bámulunk egy kutya szemébe, mereven tartva a szemkontaktust. Ez ugyanis a kutyáknál az agresszió, a provokálás jele. 

6 dolog, amivel már iszonyúan idegesíted a kutyádat

4. Ha nem engedjük szaglászni

Lehet, hogy szerinted gusztustalan a mocskos földön végighordozni az orrunkat, de a kutyák egészen másképpen vélekednek erről. Ők mindent a szagokból tudnak meg, ezért is izgatja őket annyira – szóval hagyjuk őket felfedezni!

5. Ha nem játszunk velük

A kutyatartás nem annyiban merül ki, hogy adunk az állatoknak enni, és kivisszük őket néhány rövid sétára. Ha szeretnénk, hogy kutyánk valóban boldog legyen, fordítsunk időt a közös játékra, különben biztosan rém unalmas gazdának találnak majd minket.

6. Ha mi is idegesek vagyunk

Mivel a kutyák profin olvassák a testbeszédünket és érzékenyen ráhangolódnak érzelmeinkre, azt is simán megérzik, ha feszültek, stresszesek, idegesek vagyunk. Ezeket az érzéseket pedig hajlamosak ők is átvenni ilyenkor. Ha nyugodt, kiegyensúlyozott kutyát szeretnénk, először nekünk kell lecsillapodnunk!

 

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top