Szabadidő

4+1 tipp, hogy mit játsszatok a gyerekekkel

Végre együtt tölthettek egy délutánt, és nem jut eszetekbe semmilyen szórakoztató vagy izgalmas program? Segítünk!
4+1 tipp, hogy mit játsszatok a gyerekekkel
  1.        Zenéljetek!

Irány a konyha, ami tele van hangszerekkel! Vegyetek elő lábasokat, fakanalakat és rizzsel, sóval, cukorral töltött üvegeket, és máris indulhat a koncert!

  1.        Készítsetek gyurmafigurát!

Egy kis lisztből (20 dkg), sóból (20 dkg), vízből (1,25 dcl) és étolajból (1-2 evőkanál) könnyen készíthettek só-liszt gyurmát. A néhány nap alatt megszáradó anyagból pedig ugyanolyan figurákat alkothattok, mint a rendes gyurmából.

  1.        Bábozzatok!

Szerezzetek egy paravánt, vagy akasszatok fel egy takarót, és építsetek színpadot a lakásban! Báboknak pedig bármit használhattok a konzervektől a plüssállatokig.

  1.        Rajzoljatok mesét!

Nem is kell hozzá más, csak papír, ceruza és egy kis kreativitás. Rajzolhattok akár felváltva is: a szabály, hogy bármi kerül a papírra (tárgy, figura, épület vagy bármi más) a következő rajznak kapcsolódnia kell hozzá.

       +1 tipp

Ha elfáradtatok a nagy mókázásban, tartsatok egy kis szünetet. Erre a legjobb alkalom, ha a hűtő felé veszitek az irányt, és elővesztek egy kis finomságot. Például kipróbálhatjátok az új Kinder Pinguí Caramel-t! A puha piskóta; a ropogós, hűs csokoládé és a finom, karamellás-tejes krém különleges kombinációja után pedig újult erővel vethetitek magatokat a játékba. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top