Szabadidő

“Lett egy olvasószemüvegem, ennyivel kipipálom, hogy elmúltam negyvenéves” – 44 éves Ónodi Eszter!

Február 17-én ünnepli 44. születésnapját Ónodi Eszter. 10 idézettel és 10 fotóval ünnepeljük az Aranyélet Jankáját.

A dívákról

“Ha dívát akarsz látni, menj színházba, a színpadon vannak. Ami a magánéletemet illeti, mekkora energia volna az? Nagyvilági nőnek lenni egy külön munkahely! Mindig tudni kell, hogyan jelenj meg, reggelente fodrász, smink, ruhaköltemények, isteni dolog, szép szerep…Vannak, akiknek ez ösztönösen jól áll. De én ha kipróbálom, hogy dívásan viselkedem, akkor egyszer csak elkezdem magam kívülről látni, és egyre nevetségesebbnek tűnök. Ettől megzavarodom, és inkább visszamenekülök a hétköznapi, szürke életembe. A színpadon viszont minden további nélkül kiélem az efféle vágyaimat.”

Balsai Mónika és Ónodi Eszter a 2016-os Comet-gálán
Balsai Mónika és Ónodi Eszter a 2016-os Comet-gálán
Gryllus Dorka és Ónodi Eszter
Gryllus Dorka és Ónodi Eszter

A színjátszásról

“Ha visszagondolok a középiskolás éveimre, nagyon felemás módon éreztem magam az osztályomban. Furcsa zárványként mozogtam a fiúk és a lányok között, és egyik helyen sem találtam magam. A színjátszás ezért jött jól: belekeveredtem egy más, idegen világba, és ott jobb volt.”

Stohl Andrással és Kulja Jánossal a 2016-os Story-gálán
Stohl Andrással és Kulka Jánossal a 2016-os Story-gálán

A filmekről

“A meseautós időszakban még előfordult, hogy szorongva léptem színpadra, hiszen a színházi közönség akkoriban még nem feltétlenül fogadta el a kommersz filmeket. Be kellett hát bizonyítanom, hogy megállom a helyemet az igényes színdarabokban is, nemcsak a filmvásznon.

Ónodi Eszter és Stohl András a Meseautó forgatásán
Ónodi Eszter és Stohl András a Meseautó forgatásán

Aztán rájöttem, nem tudok mindenkinek megfelelni, és nem is akarok általános közszeretetnek örvendeni. Örülök, ha szeretnek, de elfogadom azt is, ha nem. Az érdekel, hogy én jól érezzem magam.

Ónodi Eszter, Cserna Antal, Eperjes Károly Glamour című filmdráma forgatásán.
Ónodi Eszter, Cserna Antal, Eperjes Károly a Glamour című filmdráma forgatásán.

Tudom például, hogy a Valami Amerika 2. sokaknak tetszett, és ez nagy öröm nekem. Mára egyébként úgy látom, mintha már nagyobb lenne az átjárás: nincs olyan, hogy az egyik színész csak művészfilmekben játszik, a másik pedig csak közönségfilmekben.”

Oroszlán Szonja, Szabó Győző, Ónodi Eszter, Pindroch Csaba és Hujber Ferenc a Valami Amerika 2. részének bemutatóján
Oroszlán Szonja, Szabó Győző, Ónodi Eszter, Pindroch Csaba és Hujber Ferenc a Valami Amerika 2. részének bemutatóján

A fáradtságról

“Van egy mondás, miszerint a fáradt színész a jó színész. Ez persze nem igaz, csak a gonosz rendezők hangoztatják előszeretettel, és élnek vissza vele, de tény és való, hogy létezik a fáradtságnak egy olyan foka, ahol egyszer csak eltűnik minden sallang, csak a lényeg marad. Ezért szeretem a főpróbaheteket: megszűnik a külvilág, az ember egyedül a feladatra koncentrál.”

Für Anikó, Ónodi Eszter és Kováts Adél
Für Anikó, Ónodi Eszter és Kováts Adél

Külföldi karrierről

“Kint annyira nagy a túljelentkezés, hogy magyar színésznőként maximum akkor van esélyed, ha rendkívül gyönyörű és/vagy egzotikus kinézetű vagy. Tóth Orsi egzotikus, Marozsán Erika vagy Gryllus Dorka gyönyörű… Magamat inkább egy jolly joker típusú alkatnak tartom. Ha összeraknának húsz másik színésznővel, első blikkre valószínűleg simán átnézne rajtam a castingdirektor. De ha megvan irántam a rendezői bizalom, óriási átváltozásokra vagyok képes.”

A példaképről

“Törőcsik Mari az, akire nagyon felnézek. Azt hiszem, ő sok velem korabeli színésznő számára meghatározó. Vele kapcsolatban érzem azt, hogy ha egy hozzá hasonló életpályát be tudnék járni, akkor azzal tökéletesen elégedett lennék…”

Garas Dezső és Ónodi Eszter
Garas Dezső és Ónodi Eszter

A fiáról

“Próbálom elérni, hogy úgy éljen, mint egy normális gyerek. Nem akarom, hogy neki ez az egész színházi/filmes világ pluszteher legyen…. Tudom, hogy a színház milyen erős drog, és ha oda bekerül, könnyen ott maradhat. De ha úgy alakul, tőlem később besodródhat nyugodtan. Csak arra vigyázok, hogy ne kerüljön bele túl korán, mert lehet, hogy valami egész másban is ki tudna teljesedni, viszont így lemaradna róla.”

Aranyéletes családjával
Aranyéletes családjával

Jankáról (Aranyélet)

“Ha van olyan figura, aki a civil életemtől a lehető legtávolabb áll, az egyértelműen Janka…Olyan figura, akiből akár miniszterelnök is lehet, de azt is kinézem belőle, hogy beáll apácának, hogy az élete végéig vezekeljen a bűneiért. Az ő esetében nagyon széles az olló.”

A házasságról

“A házasság egy papír, egy gyerek azonban sokkal meghatározóbb kötelék két ember között.”

 

Az öregedésről

“Nem vagyok hajlandó a korommal foglalkozni. Csak gyerekként tűnt egy negyven körüli ember öregnek, most másképpen gondolom. Anya vagyok, eljárok szórakozni, és jól érzem magam. Lett egy olvasószemüvegem, ennyivel kipipálom, hogy elmúltam negyvenéves.”

Olvass még Ónodi Eszterről!

forrás: Maxima, Nők Lapja, NLCafé

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top