Szabadidő

Hős mókus csapott le a betörőre

Olyat már sokszor lehetett hallani, hogy a házőrző kutya zavarta el a tolvajt, sőt olyat is, hogy a család cicája riasztotta el például a tornácon kavaró medvét. De, hogy egy mókus intézze el az illetéktelen behatolót, olyanról még nem hallott a világ – mostanáig.

Az eset az amerikai Idaho államban történt, amikor Adam Pearl február elején hazaért, és lábnyomokat vett észre a háza körüli friss hóban.

“Beléptem az ajtón, amikor megláttam, hogy a kocsifeljárón lábnyomok vezetnek a ház mögé – mondta Pearl a Fox6 hírcsatornának nyilatkozva. – Egyből tudtam, hogy valami nincs rendben, mert senki sem szokott a hátsó kert felől közelíteni.”

Amikor belépett a házba, találkozott Joey nevű mókusával, akit már egy ideje házi kedvencként tartott. Észrevette, hogy néhány ajtó nem úgy van, ahogy reggel hagyta. A hálószobába érve a fegyverszekrényén karcolásnyomokat is látott, így biztossá vált, hogy valaki bent volt a házban.
Pearl értesítette a rendőröket, nemsokára pedig meg is érkezett Ashley Turner rendőrtiszt, hogy felvegye a jegyzőkönyvet.

Joey, a harcimókus <3 (Fotó: Fox)
Joey, a harci mókus (Fotó: Fox6)

“Amíg körülnézett a házban, Joey egyszer csak odaszaladt hozzá és egy picit meg is ijesztette” – mesélte Pearl a mókus és a rendőr első találkozásáról. Turner megkérdezte a házigazdától, hogy harap-e az állat, amire Pearl azt mondta, általában nem szokott, de mégis egy mókusról van szó.
Turner rendőrtiszt ezután távozott, majd pár órával később Pearl lopott tárgyaival tért vissza.

“Elmesélte, hogy amikor a gyanúsítottat kikérdezte, észrevette, hogy a keze tele van karmolásnyomokkal” – mesélte Pearl a nem hétköznapi történetet. “Megkérdezte, hogy a mókus okozta-e azokat, mire mondta, hogy igen, az átkozott dög folyamatosan támadta, bármit is csinált és nem hagyta békén, amíg el nem hagyta a házat. Persze senki sem hiszi el a sztorit, mert kinek van házőrző mókusa?!? Elismerem, néha kicsit meg tud őrülni, de azért imádom!”

Pearl, hálája jeléül, Joey kedvenc csemegéjével, a Whoppers nevű csokigolyókkal lepte meg a hős mókust.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top