Szabadidő

A Dal 2017: minden korábbinál izgalmasabb lesz a szombati döntő

Egészen biztos, hogy az idei Dal minden korábbiaknál izgalmasabb lesz. A nyolc döntős előadóból valójában bárki utazhat a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválra. És hogy végül ki lesz a győztes? Szombaton este kiderül. Sőt, különleges extra produkciókat is láthatunk.

A szombat esti döntőben a nyolc előadó mellett a tavalyi győztes Freddie és a zsűritag Caramel is fellép. Minden korábbi döntőnél nagyobb izgalmakra számíthatunk.

Összeállt A Dal 2017 nyolcas döntője. A szombati finálé nyolc produkcióból a szakmai zsűri pontozással választja ki a szerinte legjobb négy dalt, a végeredményről a tévénézők szavazatai döntenek. A Dal 2017 zsűritagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adnak a szerintük legjobbnak tartott négy dalnak. A pontszámok összesítése után derül ki, melyik négy előadóra és dalára szavazhatnak a nézők. Aki pedig a legtöbb voksot kapja, megnyeri A Dal 2017-et, és képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Kijevben.

Nos, hogy ki nyerheti az izgalmakban jócskán bővelkedő döntőt, még nem tudni. Ugyanakkor az elődöntők alapján várhatóan a zsűri favoritja, A Dal 2017 felfedezettje, Kanizsa Gina ott lesz a legjobb négy között. Ahogyan minden bizonnyal Radics Gigire is szavazni lehet majd, hiszen ahogyan róla Zséda említette, kiérdemelte már az Eurovíziós szereplést. Virágnyelven ugyanezt mondta Caramel és Frenreisz Károly is. Imádta a zsűri a stílust váltott Tóth Gabi dalát, és bizony az esélyesek között lehet a Leander Kills is. Utóbbi nyerte a legjobb dalszövegnek járó különdíjat. Márpedig ha arra gondolunk, hogy tavaly Freddie érdemelte ki a címet, akkor idén a Leander Kills utazhat Kijevbe.

Az már biztos, hogy szombaton ők lépnek színpadra A Dal 2017 döntőjében

  • Kanizsa Gina – Fall Like Rain
  • Kállay Saunders Band – 17
  • Pápai Joci – Origó
  • Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi – Hosszú idők
  • Leander Kills – Élet
  • Radics Gigi – See It Through
  • Zävodi + Berkes Olivér – #háttérzaj
  • Soulwave – Kalandor

Meg kell emlékezni Pápai Joci káprázatos előadásáról is, de a zsűri nagyon méltatta a legfiatalabb páros, Zävodi + Berkes Olivér #háttérzaj című dalát is. Aztán arról se feledkezzünk meg, egykoron Bye Alexet a közönség kétszer juttatta tovább, pontosan ugyanúgy, ahogyan a Soulwave zenekart is. Szóval, szombat este bármi megtörténhet.

A Dal 2017 döntőjében a győztes dal mellett végre arra is fény derül, melyik dal az akusztikus verseny díjazottja. A győztes idén felléphet a soproni VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.

Az Eurovíziós Dalfesztivált május 9. és 13. között rendezik 43 ország képviselőjének fellépésével Kijevben. Már azt is tudni, a magyar versenyző a május 11-i második, csütörtöki elődöntőben lép színpadra. Amióta A Dal válogatóját a közmédia műsorra tűzte, a magyar versenyző mindig bejutott a szombati döntőbe.

Az első Dalt a Compact Disco nyerte, majd ByeAlex, Kállay-Saunders András, Csemer Boggie és Freddie győzött. És 2017-ben?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top