Szabadidő

Vízi vidámpark épül Pécsett

Húszmilliárd forintos állami támogatásból épít multifunkcionális sportcsarnokot Pécs, amihez sportcsarnok, uszoda, és egy akvapark is tartozik majd.

Közel húszmilliárd forintos állami támogatásból épül fel Pécs új sportcentruma, ahol sportcsarnok, és uszoda mellett egy többhektáros akvapark is épül majd a város Füzes dűlő elnevezésű városrészben, az Expo Centertől délre. Az építésről a város közgyűlése döntött, a beruházást a Modern városok programhoz kapcsolódva valósítják majd meg.

A tervek szerint egy 14 ezer négyzetméteres sportcsarnok és uszoda mellett csaknem 10 ezer négyzetméteres fedett élményfürdő és wellnesslétesítmény épül. A komplexumban egy 25 ezer négyzetméteres tavat, élménycsúszdát, hullám- és gyermekmedencéket, illetve öt-hat ezer négyzetméteren egyéb élménymedencéket is létesítenek.

Az előkészítő és tervezői munkákra a kormány 500 millió forintot biztosított, így a város vezetése eltökélt abban, hogy 2019-ig elinduljon a kivitelezés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top