Szabadidő

Videó: különös utasa akadt egy skót kajakosnak

Három skót barát tengeri kajaktúrára indult, arra azonban nem számítottak, hogy váratlan utasuk akad. Szerencsére kéznél volt egy kamera, amellyel rögzíteni lehetett a különös találkozást.

Az alábbi videót február 5-én Edinburgh mellett készítették. A felvételen látható, hogy a sárga esőkabátot viselő férfi észreveszi, hogy egy fiatal fóka közelíti meg a két kajakot. A videón hallható, ahogy azt mondja, az állat már legalább 1-1,5 mérföld óta a nyomukban van.

Ekkor azonban a tengeri jószág közvetlenül a csónak mellé úszik és a kajak hátsó részét kezdi vizsgálgatni. A férfi enyhe aggodalommal a hangjában először azt mondja, “hagyd békén a kajakomat”, majd amikor látja, hogy a fóka csak kíváncsi, annyit mond: “ne rágj meg semmit”.

Az állat ekkor elmerül a vízben, majd a következő képen már az látható, hogy a két kajak egymás mellett lebeg a vízen, miközben a fóka felmászik az egyik elejére. A két kajakos igyekszik kerülni a hirtelen mozdulatokat, nehogy az ijedtében vízbe ugró állat felborítsa a csónakokat. A kis fóka azonban igen barátságos, még az egyikük kezét is megszaglássza. Valamivel később pedig az látható, hogy a sárga kajak után a narancssárgát is “megülte”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top