Szabadidő

Kiüti a biztosítékot a Facebook legújabb változtatása

A Facebook olyan változtatást erőltetett a felhasználókra, ami egészen biztosan nagyon sokaknál veri ki a biztosítékot. A videók automatikusan elindulnak, és olyan hangosak lesznek, hogy arra mindenki fölkapja a fejét. Mutatjuk, mit tehetsz a dührohamot követően.

Már közel két éve automatikusan indulnak el a videók a Facebookos felhasználók üzenőfalán. Ezzel sokan nem értettek egyet akkoriban sem, hiszen egyrészt miért indul el valamit, amit a felhasználó nem akar, másrészt a videók jócskán megemelték a mobilos adatforgalmat. Miután a felhasználók többsége azonnal letiltotta az automatikus indítást, a Facebook tavaly ősszel úgy döntött, újabb fejlesztést eszközöl. Hátha annak már örülnek a mobiltelefonosok, ha az automatikus videók nemcsak elindulnak, de hangot is adnak majd.

A Facebook drasztikus változtatása egészen biztosan ismét sokaknál kiveri a biztosítékot. Az automatikusan elinduló videókat a felhasználók 80 százaléka kapcsolta ki, így vélhetően ezt a hangos szolgáltatást még többen állítják le az elkövetkező napokban.

Nos, ha benneteket is zavarnak a videók, akkor annyit kell tennetek, hogy lenémítjátok a mobilt, de még jobb, ha kikapcsoljátok a hangot a Facebookon. Ehhez a telefonos applikációban a Beállításokon belül, a Fiókbeállításokra kattintsatok, majd a hangokra vonatkozó résznél megjelenik a Videos in News Feed Start With Sound (magyarul az üzenőfalon lévő videók hangosan indulnak, vagy valami hasonló lesz) menüpont, amit állítsatok off/ki állapotra  javasolja a hvg.hu.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top