Szabadidő

Így kell görényt hajtogatni! – Szuper videókkal jelentkezik a Budakeszi Vadaspark

Hiánypótló tartalommal szeretne betekintést nyújtani a Budakeszi Vadaspark a területén élő állatok és gondozóik mindennapjaiba. Az első videó legfontosabb kérdése: hogyan tanítsunk fára mászni egy vadászgörényt.

Vadasparki pillanatok címmel a Budakeszi Vadaspark új videósorozatot indít állatbarátoknak és természetkedvelőknek. A vadaspark Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján elérhető kisfilmek a vadasparki mindennapokba nyújtanak különleges, állati érdekességekkel is fűszerezett bepillantást.

A Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkban jelenleg 44 állatfaj csaknem 300 egyede található, a parányi kuviktól egészen a hatalmas barna medvéig. A Budakeszi Vadaspark gondozói a kisebb seregnyi állattal való együttélés közben, ellátásuk, ápolásuk, trenírozásuk során számos olyan mókás, varázslatos és nem hétköznapi pillanatok szem- és fültanúi lehetnek, amelyek átéléséhez az alkalmanként pár órát a vadasparkban töltő látogatók esetében igen nagy szerencse szükségeltetik.

Ezért a Budakeszi Vadasparknál úgy döntöttek, hogy egyedi videótartalmak előállításába kezdenek, hogy mindenki a gondozókkal együtt élhesse át az avatatlan szem elől rejtve maradt momentumokat, az állati érdekességekről és az ismeretterjesztés fontosságáról nem is beszélve.

“Facebook-oldalunkat már csaknem 30 ezren követik, ezért is nélkülözhetetlen, hogy a közösségi média csatornáit is aktívan használjuk a környezettudatosság tiszteletének terjesztésére, játszva tanításra és közösségépítésre egyaránt – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója. – Vadasparki pillanatok sorozatunkkal, 2017 februárjától, olyan videótartalmakat szolgáltatunk közönségünknek, amelyek ízig-vérig a Budakeszi Vadaspark életéről és lakóiról szólnak. Mindezt pedig első kézből, Jóba Katalin és Szilágyi “Baltazár” Zsolt gondozók jóvoltából, akik láthatóvá teszik a sokak számára láthatatlan történéseket és háttér-információkat.”

A Vadasparki pillanatok első két része a vadászgörényről és a tőkés récéről már elérhető a Budakeszi Vadaspark YouTube-csatornáján. A jövőben közzétett epizódokat is ott, illetve a vadaspark Facebook-oldalán kell majd keresni.

Amennyiben pedig valaki adója 1 százalékával támogatná többek között az aktuális kisfilmekben látható vadászgörény és tőkés réce jólétét, tágabb értelemben véve pedig a hazai környezetvédelem ügyét, az a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. 18677416-2-13-as adószámán teheti meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top