Szabadidő

Sosem volt balesete a 90 éves Józsi bácsinak

Hetven évvel ezelőtt szerezte meg jogosítványát a most 90 éves Józsi bácsi. Azon ritka emberek közé tartozik, akik soha életükben nem okoztak, és nem szenvedtek balesetet.

Józsi bácsi 1947-ben ült először a volán mögé. Szinte kimondani is hihetetlen, hogy hetven éve vezet, ráadásul, ami még nagyobb szó, balesetmentesen.

Az idős férfi arra már nem emlékszik, milyen járművel vizsgázott egykoron, de a jogsi megszerzését követő évben már a hivatásos vezetői engedélyt is megkapta, majd teherautó-sofőrként dolgozott.

Az Óbudán élő Józsi bácsi úgy számolja, hárommillió kilométert egészen biztosan levezetett a tíz tonna fölötti járgányokkal. Vezetett Csepelt, Tátrát, Federált.

Élete első személyautója pedig egy 850-es Fiat volt, amit saját maga javítgatott. Az autót évekkel ezelőtt eladta, jogosítványát sem hosszabbíttatta meg. Suttyomban néha mégis a volán mögé ül, leginkább akkor, ha unokája megkéri, szállítsa haza az éjszakai buliból – tudta meg a Bors.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top